Mid4s Napisano 25 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2017 (edytowany) Hey, mam problem z którym nie mogłem sobie poradzić dlatego piszę tutaj z prośbą o pomoc. - Do Ampli Yamaha RX-V679 mam podłączony po hdmi dekoder NC+. BluRay i PS. - Do wyjścia hdmi z ampli mam podłączony TV Philips 55PUS7101 z gniazdem ARC. - W amplitunerze mam ustawione ARC na ON. Z odbiorem nc+, br, ps nie ma najmniejszego problemu. Problem pojawia sią kiedy chcę uzyskać dźwięk z TV przy oglądaniu np. Youtube czy Netflix-a. TV jest podłączony z Ampli poprzez gniazdo z ARC. Czy odtwarzając coś przez internet w TV powinien byc głos jeśli mam tak połączony sprzęt, czy potrzebny będzie oddzielny kabel optyczny? Edytowano 25 sierpnia 2017 przez Mid4s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2017 Wstępnie masz podłączone dobrze. Często jednak trzeba w tv zmienić opcje wyjścia audio. Zobacz jak jest u ciebie. Sama funkcja arc nie wystarczy. Druga sprawa że niektóre elementy ze sobą nie grają. I tego nie przeskoczysz. Wtedy optyk pomaga. Najpierw jednak ustawienia audio w tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts