qbnik Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Witam wszystkich na forum. Chciałbym skompletować sobie zestaw hi-fi do słuchania wszelkiej maści szarpidrutów, plus interesuje mnie kwestia zastosowania go jako odsłuchu do syntezatora/gitary. Pokój 20-24 m2. Budżet generalnie koło 1000 zł, do ewentualnego podciągnięcia przy naprawdę fajnej okazji. Nie wiadomo jakiej jakości nie oczekuję, ale chciałbym coś lepszego niż marketowa wieża Wstępnie siedzi mi w głowie zestaw Rotel RA-840 plus Tannoye m1, z tym że rotele z dopiskiem bx2/bx3 (których obecnie nigdzie nie widzę) mają fajne opinie, a o czystej wersji 840 cisza (na allegro za 380 zł - to przyzwoita cena? W archiwum allegro przewijają się oferty za 200-300). Jestem otwarty na wszelkie sugestie, szczególnie z Warszawy i okolic. Na czasie też mi nie zależy, chociaż wolałbym nie polować dłużej niż dwa tygodnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Pokój 24 m i tannoy m1? M2 to minimum. Jeśli już chcesz iść w tannoy M3 lub m4 wskazane. Co do wzmaka to ładnie zgrywa się z rotela mi, starszym denonem, marantzem Ale jak podlaczysz gitarę i syntezatory tego nie wiem. Bo to nie urządzenia studyjne. Bal bym się uszkodzenia kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts