Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć

Czy ktoś z Was miał styczność z tymi kolumnami? Jestem ciekaw jak grają tego typu produkty ?

Jak z basem , konstrukcja full range pozbawiona głośnika niskotonowego.Wiem że scena muzyczna prawdopodobnie będzie ogromna  ale czy nie będzie brakowało niskich tonów ?

Pytam z czystej ciekawości.

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Podobno ta wersja full range tak właśnie jest sprzedawana bez niskotonowca. Producent podaje że można odczuć niski bas :)  ciekawe kurde jak ? :) 

http://www.geschka-hifi.de/hifi/b_audi_en.htm

Wzmianka z rodzimej prasy audio z wystawy we Frankfurcie 1997r.

''Najnowsze kolumny DCI (7.500 DM) to całopasmowe elektrostaty (w dużych pomieszczeniach można dodatkowo użyć jednego lub dwóch modułów basowych, również elektrostatycznych DCI-SW). Skrót DCI pochodzi od słów Direct Coupled Interface. Oznacza to, że w torze pomiędzy wzmacniaczem a interfacem głośnika (co to jest interface głośnika niestety nie podano informacji) nie ma kondensatorów ani cewek''

Edytowano przez mrozu99
Napisano
1 godzinę temu, mrozu99 napisał:

Producent podaje że można odczuć niski bas :)  ciekawe kurde jak ? :) 

Nie mam pojęcia. ale jestem ciekaw tak samo jak Ty.

można dodatkowo użyć jednego lub dwóch modułów basowych

Oho, a jednak....

również elektrostatycznych DCI-SW

Moduł basowy elektrostatyczny?

Może po zburzeniu muru Niemcy powymieniały się doświadczeniami i dlatego nie robią już takich produktów? Przecież przez milion lat ludzie uważali że koło służy do transportu. A dopiero teraz okazuje się że do Bake Rolls :)