Pędrak Napisano 16 października 2017 Udostępnij Napisano 16 października 2017 Szanowni:) Dziś popełniłem nagranie płyty dla kogoś z klasykami lat 80 w programie Ashampoo Burning Studio 2015. Niektóre "em pe trójki" różniły się głośnością tak więc postanowiłem wejść w poniższą opcję (klawisz "zmień") po czym wyskoczyło : Odznaczyłem "automatyczne" i podbiłem do 92.0kB. Skutek był taki, że po przesłuchaniu CD-ka na słuchawkach, w kilku utworach chwilowe basowe uderzenia "pierdziały", "charczały"; nie wiem jak to jeszcze można nazwać Cóż, CD-ek poleciał do śmieci, a ja już bez kombinowania z normalizowaniem ścieżek nagrałem kolejny krążek. Tym razem materiał wypalił się bez zarzutu. Czy wyrównanie głośności może odbywać się kosztem obcięcia tudzież pogorszenia jakości niektórych wybrzmień? Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobną zagwozdkę? Chętnie poczytam opinie ekspertów z zakresu muzycznego laboratorium Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 października 2017 Udostępnij Napisano 16 października 2017 Ja miałem podobnie, jakość mp3 nie jest najlepsza, a wyrównanie głośności zrobiło z nagrań kompletną sieczkę, że nie dało się słuchać. Koniec końców wypaliłem bez tej regulacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts