Bogusław 66 Napisano 24 października 2018 Udostępnij Napisano 24 października 2018 No, ja MOGAMI nigdy nie słuchałem, wiec nie pomogę. Ale przynajmniej tych testach masz jakiś punkt odniesienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 25 października 2018 Udostępnij Napisano 25 października 2018 Dnia 24.10.2018 o 17:06, Bogusław Kożyczkowski napisał: No, ja MOGAMI nigdy nie słuchałem, wiec nie pomogę. Ale przynajmniej tych testach masz jakiś punkt odniesienia. zdecydowanie tak. dzięki m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 października 2018 Udostępnij Napisano 25 października 2018 nie ma sprawy, powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Panowie mam pytanie czy jak wyjście z CD po XLR podłącze kablem który ma od drugiej strony RCA (do wzmaka) to będzie ok? To znaczy poziom sygnału na wejściu do wzmaka nie będzie za wysoki czy coś tam ??? Nie stracę na jakości ? Tzn wiem że byłoby lepiej XLR-XLR mam jedno wejście XLR we wzmaku a dwa źródła. W CD który kupiłem - MF M6CD jest XLR I to wprost z płyty głównej odtwarzacza wychodzi a wyjście RCA jest przez kabelek z dwoma złączkami po drodze (w płycie i do gniazd).Uwacie że takie połączenie kablem XLR - RCA Będzie ok?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Dnia 25.01.2019 o 16:37, MarcinBest napisał: Panowie mam pytanie czy jak wyjście z CD po XLR podłącze kablem który ma od drugiej strony RCA (do wzmaka) to będzie ok? To znaczy poziom sygnału na wejściu do wzmaka nie będzie za wysoki czy coś tam ??? Nie stracę na jakości ? Tzn wiem że byłoby lepiej XLR-XLR mam jedno wejście XLR we wzmaku a dwa źródła. W CD który kupiłem - MF M6CD jest XLR I to wprost z płyty głównej odtwarzacza wychodzi a wyjście RCA jest przez kabelek z dwoma złączkami po drodze (w płycie i do gniazd). Uwacie że takie połączenie kablem XLR - RCA Będzie ok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Panowie poszukałem na forum i znalazłem takie kompendium: http://www.rane.com/note110.html czy dobrze rozumiem ze powinienem zrobić kabel jak w pierwszym przykładzie poniżej ? Female balanced XLR (not a transformer, nor a cross-coupled output stage) -> Unbalanced RCA połączenie 4B tylko ja będę przerabiał kabel full XLR wiec mam 2 żyły i oplot, a 4 B jest jakby na zwykłym 2 żyłowym kablu (ew, 1 żyła i oplot). co mam zrobić z oplotem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts