bekjef Napisano 6 listopada 2017 Udostępnij Napisano 6 listopada 2017 Witam dołączam rys pokoju, prośba o pomoc czy kino domowe 5,1 czy 2,0 Głównie Tv, Film, ale tez od czasu do czasu koncerty rockowe dvd, br A druga prośba jaki sprzęt. Do 2500zł z góry dziekuję pokój.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger73 Napisano 7 listopada 2017 Udostępnij Napisano 7 listopada 2017 Sam byłem niedawno w takiej sytuacji i zastanawiałem się czy 5.1 czy 2.0. Wiele osób doradzało mi 2.0 bo można kupić lepszy sprzęt inwestując tylko w 2 głośniki. Ja mimo wszystko uparłem się na system 5.1 i amplituner kina domowego i nie żałuję. Tym bardziej, że wymieniałem swoje stare KD na nowe. Jak ktoś przyzwyczaił się do oglądania filmów z dźwiękiem przestrzennym to nawet najlepsze stereo nie dostarczy mu takich wrażeń. Trafiłem też na sprzęt, który całkiem nieźle radzi sobie z odsłuchami stereo. A jak piszesz że oglądasz głównie filmy to sprawa staje się zupełnie jasna. Jedna cenna rada. Próbowałem na początku oglądać filmy z kolumnami w systemie 5.0 (bez subwoofera) dużo jest obecnie takich zestawów. Bardzo szybko zwróciłem się do mojego sprzedawcy o dosłanie mi subwoofera do zestawu. I dopiero wtedy oglądając film miałem pełnie doznań. Podsumowując proponuje zestaw amplituner KD z głośnikami 5.1 Ale oczywiście to tylko moja opinia nie jestem fachowcem a jedynie klientem, który niedawno przeżywał takie same rozterki i dokonał wyboru z którego jest zadowolony. Co do wyboru sprzętu nie podejmuję się doradzania mój był poza wskazanym przez Ciebie budżetem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bekjef Napisano 8 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Bardzo dziękuję, to dla mnie ważne wskazówki, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Co do sprzętu to w tych granicach cenowych znajdziemy: 1. Denon AVR-X540BT 2. Pioneer VSX-330 3. Yamaha RX-V383 Co do kolumn: 1. Quadral QUINTAS 6500 2. Taga harmony tav 606 v3 3. Magnat Supreme II 1002, 102, 252 Proponuje odsłuchać i dobrać które najlepiej się podobają brzmieniowo oraz z wyglądu. Sub: 1. Magnat Monitor Supreme Sub 202A 2. Magnat Monitor Supreme Sub 302A Z czego ja bym się bardziej skłaniał ku 302 bo różnica w cenie nie wielka, a o wiele lepiej brzmi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bekjef Napisano 8 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Super - bardzo dziekuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 2.0 to nie kino choć nie wiem kto i jak próbował by cię namówić że tak jednak jest. Jeśli nowe to nic więcej co kolega wyżej się napisać nie da. Jak używany to coś szukać możemy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bekjef Napisano 8 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Jakbym troszkę dołożył i taki zestaw Quadral Quintas 6500+Yamaha RX-V483 - będzie jakaś różnica w jakości, czy to tylko sprawa dodatku w postaci MusicCast ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 9 listopada 2017 Udostępnij Napisano 9 listopada 2017 Pobór mocy mają bodajże taki sam więc różnica jest w tym, iż 483 posiada funkcje sieciowe oraz radio internetowe. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2017 Udostępnij Napisano 9 listopada 2017 Pobór mocy mają taki sam do modelu serii 6:) Co nie znaczy że grają tak samo. Oprócz sieci model 483 gra deczko lepiej. Uważam że warto dołożyć do quadrali właśnie ten ampli. Napisz do mnie przygotuje ci cenę na cały zestaw. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bekjef Napisano 9 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2017 Napisałem wczoraj wieczorem emaila nawet budżet zwiększyłem, teraz czekam na ofertę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2017 Udostępnij Napisano 9 listopada 2017 Do nas? No to poszło do Grześka. Ogarnie ci sprawę. Powołałem się na mnie? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bekjef Napisano 10 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2017 Dnia 8.11.2017 o 14:05, GRZESIO1255 napisał: Co do sprzętu to w tych granicach cenowych znajdziemy: 1. Denon AVR-X540BT 2. Pioneer VSX-330 3. Yamaha RX-V383 Co do kolumn: 1. Quadral QUINTAS 6500 2. Taga harmony tav 606 v3 3. Magnat Supreme II 1002, 102, 252 Proponuje odsłuchać i dobrać które najlepiej się podobają brzmieniowo oraz z wyglądu. Sub: 1. Magnat Monitor Supreme Sub 202A 2. Magnat Monitor Supreme Sub 302A Z czego ja bym się bardziej skłaniał ku 302 bo różnica w cenie nie wielka, a o wiele lepiej brzmi. Cześć muszę wybierać w ciemno bo u mnie w okolicy żadnych z tych 3 nie przesłucham, stawiam na magnaty czy Ty ich słyszałeś? Duża różnica w stosunku do Quadrala? Albo jeszcze prościej które Ty byś wybrał? Ja wiem że to kwestia osłuchania i gustu, ale chciałbym się oprzeć na wiedzy, doświadczeniu kogos bardziej doświadczonego. Bardzo proszę o osobistą ocenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 11 listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 listopada 2017 Quadrale - mają najwięcej pozytywnych opinii. Jak za te pieniądze - grają na prawdę przyzwoicie Sub 202 - da radę, ale jak chcesz mieć bardziej doniosły i niżej schodzący bas to 302 - cie powinna zadowolić : Amplituner wybierałbym między Yamahą a Denonen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Magnaty są mocniejsze, mają więcej dołu są cieplejsze i mają schowana górę. Quadrale są zwiewne, mocne czytelne w przekazie. Z ampli jednak Yamaha serio Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 Zgadzam się co do brzmienia z S4Home ale jednak jeśli pytasz co bym wybrał to bardziej skupiał bym się na zestawie Quadral, dobre głośniki w porównaniu co do ceny. Sub jednak bardziej bym szedł w 302 ponieważ za 100zł dopłaty dostaniesz o wiele lepszy bass który na pewno da o sobie dobrze znać podczas filmów. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 A nie no to jeśli chodzi o suba to oczywiście zdecydowanie 302 a nie 202. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts