Homer Napisano 19 listopada 2017 Udostępnij Napisano 19 listopada 2017 Cześć, Zastanawiam się nad lepszym udźwiękowieniem do TV (5.0 lub 5.1). Obecnie działam z poczciwą wieża stereo SHARP. Generalnie sprawa wygląda tak: - przestrzeń kinowa stanowi cześć większego pokoju ~3x2,5m - Narożnik + centralnie na wprost TV 65". - lubimy słuchać muzyki (rock/metal), także myślę o rozwiązaniu dobre stereo + dodatkowe małe satelitki (3"?) zaraz za/nad narożnikiem do filmów seriali. - wszelkie spotify/tidale/... nas nie interesują. Mamy płyty - mieszkanie w bloku także kolumny głośnikowe więcej jak 50W RMS pewnie nie uświadczą. Chciałbym was poprosić o konkretne, sprawdzone i porządne rozwiązania, także tandetne pierdziawki ala MANTA odpadają. Nie chcę też wydawać na to fortuny. Powiedzmy 3-4k za min amplituner + fronty + centralny na dzień dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Kupując teraz ampli i tak będziesz miał Spotify i te pierdoły bo to standard. Co do mocy to uwierz że nie chodzi o poziom głośności. Trochę dużo tłumaczyć. W cenie 4k dostaniesz Denon x1400, Yamaha 483, onkyo 575 + magnat quantum 675+ center 67:) Podjedz na odsluch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homer Napisano 20 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Cytat Co do mocy to wiem o co chodzi, bo na co dzień zajmuje się nagłośnieniem instalacyjnym i estradowym. Nie znam natomiast rynku sprzętu strikcte domowego Widzę, ze parametry są ewidentnie ustawione są pod marketing Mało konkretów jak moc RMS, muzyczna czy AES. Pasmo przenoszenie też niesprecyzowane (-3dB, - 10dB?) Dlatego też proszę tu o jakieś perełki z dość sporej ilości sprzetu na rynku Dzięki za propozycje i ją obadam swoim okiem. Podjechać raczej nie podaję bo w stolicy urzęduje, instalacji w okolicy też nie będą miał w najbliższym czasie. Jakby ktoś jeszcze miał jakieś ciekawe propozycje z rynku to również chętnie poznam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 To jest perła w tej kwocie. Zobaczysz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts