Homer Napisano 19 listopada 2017 Napisano 19 listopada 2017 Cześć, Zastanawiam się nad lepszym udźwiękowieniem do TV (5.0 lub 5.1). Obecnie działam z poczciwą wieża stereo SHARP. Generalnie sprawa wygląda tak: - przestrzeń kinowa stanowi cześć większego pokoju ~3x2,5m - Narożnik + centralnie na wprost TV 65". - lubimy słuchać muzyki (rock/metal), także myślę o rozwiązaniu dobre stereo + dodatkowe małe satelitki (3"?) zaraz za/nad narożnikiem do filmów seriali. - wszelkie spotify/tidale/... nas nie interesują. Mamy płyty - mieszkanie w bloku także kolumny głośnikowe więcej jak 50W RMS pewnie nie uświadczą. Chciałbym was poprosić o konkretne, sprawdzone i porządne rozwiązania, także tandetne pierdziawki ala MANTA odpadają. Nie chcę też wydawać na to fortuny. Powiedzmy 3-4k za min amplituner + fronty + centralny na dzień dobry. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 20 listopada 2017 Napisano 20 listopada 2017 Kupując teraz ampli i tak będziesz miał Spotify i te pierdoły bo to standard. Co do mocy to uwierz że nie chodzi o poziom głośności. Trochę dużo tłumaczyć. W cenie 4k dostaniesz Denon x1400, Yamaha 483, onkyo 575 + magnat quantum 675+ center 67:) Podjedz na odsluch Odpisz, cytując
Homer Napisano 20 listopada 2017 Autor Napisano 20 listopada 2017 Cytat Co do mocy to wiem o co chodzi, bo na co dzień zajmuje się nagłośnieniem instalacyjnym i estradowym. Nie znam natomiast rynku sprzętu strikcte domowego Widzę, ze parametry są ewidentnie ustawione są pod marketing Mało konkretów jak moc RMS, muzyczna czy AES. Pasmo przenoszenie też niesprecyzowane (-3dB, - 10dB?) Dlatego też proszę tu o jakieś perełki z dość sporej ilości sprzetu na rynku Dzięki za propozycje i ją obadam swoim okiem. Podjechać raczej nie podaję bo w stolicy urzęduje, instalacji w okolicy też nie będą miał w najbliższym czasie. Jakby ktoś jeszcze miał jakieś ciekawe propozycje z rynku to również chętnie poznam Odpisz, cytując
S4Home Napisano 20 listopada 2017 Napisano 20 listopada 2017 To jest perła w tej kwocie. Zobaczysz Odpisz, cytując
Recommended Posts