Miro Napisano 17 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2017 Witam . Jestem nowym użytkownikiem. Postanowiłem wrócić do dźwięku stereo po niefortunnym mariage'u z kinem domowym. Zaczynałem przygodę z muzyką na przełomie lat 70-80 od polskich "Klocków" Nie pamiętam nawet już symboli. Jedynie tylko gramofon Daniel mi się przypomina. Przeszedłem przez lata 90 te Pionieera, Technicsa . Poźniej był ARCAM. Teraz jest jeszcze NAD T 754 wraz z zestawem kolumn AE ESPRIT 309 ; 307 ; 301 subwoofer KEF PSW 2500; DVD NAD T 533 ; NAD CD C 542.Jest jeszcze gramofon Technics SL 23 Zawsze mi brakowało w moim sprzęcie ciepłego miękkiego basu i przestrzeni z wysokimi tonami . Postanowiłem, że chyba już najwyższy czas zmienć świat otaczających mnie dźwięków. Mam przeświadczenie że mogę to osiągnąć dzięki japońskim producentom. Od pewnego czasu bardzo zainspirowało mnie SANSUI ( słuchałem wzmacniacza owej firmy przy przesłuchaniu w sklepie z Audio Vintage w Warszawie ) Urzekł mnie dźwięk. Proszę nie pytać jaka nazwa. Nie pamiętam. Chcę zacząć tą przygodę własnie z SANSUI. I tu się pojawia pytanie do szanownych wielbicieli tej marki. Czy to się uda?. Proszę o poradę. Najpierw muszę sprzedać ten powyższy zestaw NAD' Może zostawię na razie CD i gramofon. Jestem z nich zadowolony. Patrzyłem na początek na Sansui au alpha 607 dr. Jestem otwarty na rady z Waszej strony dotyczące wzmacniacza i kolumn. Słucham dużo muzyki elektronicznej ,(zw. Szkoły berlińskiej Klaus Schultze,Tangerine Dreeam), ambientu, muzyki klasycznej ale też znaczący czas poświęcam na rocka. Jak przy pierwszych wymienionych gatunkach NAD w miarę spełniał oczekiwania. To już przy rocku było ciężko ( perkusja, bas) No nie te brzmienia Pomieszczenie mam około 27 m2 Kwotę chciałbym przeznaczyć na wzmacniacz max 3500 pln. Na kolumny max 3500 pln Będę wdzięczny za sugestie i pomoc Mirosław Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chuck4 Napisano 16 lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 lutego 2018 jeśli chcesz coś kupić dobrego to omijaj szerokim łukiem sklep Audio Vintage w Warszawie i inne jemu podobne!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts