Marcin Kozela Napisano 28 grudnia 2017 Napisano 28 grudnia 2017 Witam Wszystkich. Proszę o pomoc w wyborze zestawu stereo do pokoju 15 mkw. Słucham różnorakiej muzyki; praktycznie wszystko oprócz ostrego rocka i metalu. Zródło muzyki to w 99% spotify. Na zestaw przeznaczyłem 2500 zł. Wstępnie wybrałem dla siebie: Pioneer SX-N30-K i Magnat Quantum 673. Proszę o Wasze propozycje przed pojawieniem się w jakimś specjalistycznym sklepie... Odpisz, cytując
Q21 Napisano 30 grudnia 2017 Napisano 30 grudnia 2017 Dzień dobry. Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, system zbudowałbym na bazie amplitunera Yamaha R-N402D w połączeniu z kolumnami Pylon Audio Pearl Monitor. W niewiele wyższych kwotach zamiast amplitunera Yamaha możesz mieć najnowszy model Pioneer SX-N30AE (nie pomyl z SX-N30DAB, to starsze znacznie prostsze urządzenie). Yamaha i Pioneer oferują praktycznie pełną funkcjonalność sieciową, Yamaha ma dodatkowo firmowy system Music Cast, Pioneer natomiast stawia na systemy otwarte Google Chromecast i DTS Play:Fi. Brzmieniowo Yamaha jest bardziej efektowna, eksponuje skraje pasma, gra swobodniej, mocniej. Pioneer natomiast jest spokojniejszy, dokładniejszy, trochę cieplejszy brzmieniowo. Zaproponowałem Ci polski zestaw kolumn Pylon Audio, w swoim budżecie to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. To typowa kolumna hi-fi do muzyki, oferująca spójny, pełny, dynamiczny, przestrzenny dźwięk. To moja pełna rekomendacja. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wyżej wymienionymi rozwiązaniami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać i porównać. Odpisz, cytując
Recommended Posts