Hunter Napisano 8 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 Witam, Rozglądam się za zestawem kina domowego głównie do słuchania muzyki, interesuje mnie tylko i wyłącznie zestaw 5.1. Budżet to około 3400zł, 3400zł obejmuje cały zestaw czyli: Amplituner, 2 Kolumny frontowe, 2 głośniki tylne, głośnik centralny + Subwoofer. Zależy mi na dobrym bass'ie ... Chodzi o to aby trzęsło podłogą Domyślam się, że w tym budżecie będzie ciężko... ale warto sprubować, dodam, że zestaw ma być NOWY Narazie wpadły mi w oko takie: Zestaw 5.0 Magnat SUPREME 1002 + Amplituner Yamaha RX-V383 http://allegro.pl/yamaha-rx-v383-magnat-supreme-1002-5-0-i7090544972.html Jest to zestaw 5.0... więc potrzbuje jeszcze subwoofera... Magnat 302A http://allegro.pl/subwoofer-magnat-monitor-supreme-sub-302a-gwar-i7121715469.html Jeśli macie jakieś inne propozycje to piszcie śmiało! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 Myśle, że ciekawszą i lepszą brzmieniowo będzie konfiguracja Denon AVR-X1400H lub Yamaha RX-V483 z polskim zestawem kolumn STX KD-200 n 5.1. To mocne, bardzo dynamiczne granie. W sprawie wyceny dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hunter Napisano 8 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 (edytowany) Wybrałbym chyba Denona patrzą na jego parametry w porównaniu do yamahy,a jakie jest twoje zdanie? Myślisz, że lepiej zagrają niż te Magnaty? Bo patrząc na cyferki, STX poszedł bardziej w głośniki niskotonowe, co mi się bardzo podoba... Ale jak będzie z głośnością? Bo wychodzi, że Magnaty są trochę głośniejsze... I ostatnia kwestia... Subwoofer... Nic jeszcze nie słyszałem o subwooferach STX'a... Zależy mi na mocnym Bass'ie... Dadzą radę? EDIT: Jeszcze jedno... Jest jakakolwiek różnica pomiędzy STX KD-200 n oraz STX F-200 n ? Edytowano 8 stycznia 2018 przez Hunter Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hunter Napisano 9 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2018 (edytowany) Ainaczej... Jakbym poszedł w zestaw Stereo, to wyszło by mi lepiej jakościowo? np. Taki Zestawik: Amplituner + 2 Kolumny stereo + subwoofer + centralny? EDIT: Budżet naruszę, zwiększam do 4200zł za całość EDIT 2: Wybrałem, Amplituner Denon AVR-X1400H wraz z kolumnami stereo STX F-360n wspierane przez subwoofer STX S-250n oraz głośnik centralny STX C-200 n Zestaw godny polecenia? Edytowano 9 stycznia 2018 przez Hunter Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts