pepa81 Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2018 Witam, zwracam się z prośbą o pomoc w doradzeniu,a mianowicie:posiadam amplituner Onkyo tx 8555 i do tego kolumny Magnat Supreme 202 i suba Magnat 302A, i mam możliwość kupienia amplitunera Onkyo HT-R508 (za 200zł). Czy była by to dobra zamiana? Słucham tylko muzyki i tylko w stereo. Proszę o jakieś sugestie.Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Daniel Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2018 Stare te wzmacniacze, ten, który masz, ma lepszy dźwięk bo tamten jest do kina domowego. Zostań swoim, będzie grał ładniej, a i wyjścia na suba masz i rds z radiem. Nie kombinuj, bo sobie pogorszysz tylko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2018 Mówisz że słuchasz muzyki w stereo tylko! A zastanawiasz się nad amplitunerem kina domowego. Czemu? Przez cenę prawdopodobnie. Odpowiedz brzmi - nie. To nie będzie dobra zmiana. Mimo że cena bardzo atrakcyjna. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepa81 Napisano 11 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2018 (edytowany) Kurcze,to wbiliście mi teraz klina...tak się złożyło że nie wytrzymałem i pojechałem po ten ampek ( od znajomego ) i mam teraz porównanie,grając na tym HTR 508 w opcji stereo dźwięk jest o niebo ładniejszy,więcej sopranów i to dosyć sporo a jakimś zapalonym audiofilem nie jestem. A tutaj bardziej doświadczeni w tej branży odradzają... I jeszcze jedno,słucham już dobrą chwilę i stereo jest bardziej słyszalne,wyraziste...nie wiem,może tamten ma coś skopane lub po jakiejś naprawie albo coś.Nie chcę nic na siłę zamieniać ale jakość dźwięku jest dla mnie (laika) zauważalna i to mocno. Edytowano 11 stycznia 2018 przez pepa81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2018 No to całkiem możliwe że twój 8555 był uszkodzony lub źle ustawiony. Bo nie wydaje mi się to możliwe. Po prostu. Tak czy siak w takim razie wyjątkowo się cieszę że tym razem byłem w błędzie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 12 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2018 (edytowany) Opinie innych sa drugorzedne, chociaz pomocne. Przede wszysykim ma sie podobac Tobie. Edytowano 12 stycznia 2018 przez grzegorz8370 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts