Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

zwracam się z prośbą o pomoc w doradzeniu,a mianowicie:posiadam amplituner Onkyo tx 8555 i do tego kolumny Magnat Supreme 202 i suba Magnat 302A, i mam możliwość kupienia amplitunera Onkyo HT-R508 (za 200zł). Czy była by to dobra zamiana? Słucham tylko muzyki i tylko w stereo. Proszę o jakieś sugestie.Pozdro

Napisano

Mówisz że słuchasz muzyki w stereo tylko! A zastanawiasz się nad amplitunerem kina domowego. Czemu? Przez cenę prawdopodobnie. Odpowiedz brzmi - nie. To nie będzie dobra zmiana. Mimo że cena bardzo atrakcyjna.

Piotrek

Napisano (edytowany)

Kurcze,to wbiliście mi teraz klina...tak się złożyło że nie wytrzymałem i pojechałem po ten ampek ( od znajomego ) i mam teraz porównanie,grając na tym HTR 508 w opcji stereo dźwięk jest o niebo ładniejszy,więcej sopranów i to dosyć sporo a jakimś zapalonym audiofilem nie jestem. A tutaj bardziej doświadczeni w tej branży odradzają...

I jeszcze jedno,słucham już dobrą chwilę i stereo jest bardziej słyszalne,wyraziste...nie wiem,może tamten ma coś skopane lub po jakiejś naprawie albo coś.Nie chcę nic na siłę zamieniać ale jakość dźwięku jest dla mnie (laika) zauważalna i to mocno.

Edytowano przez pepa81
Napisano

No to całkiem możliwe że twój 8555 był uszkodzony lub źle ustawiony. Bo nie wydaje mi się to możliwe. Po prostu.

Tak czy siak w takim razie wyjątkowo się cieszę że tym razem byłem w błędzie. :)

Piotrek