Pawel Hankus Napisano 26 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2018 Witam Bardzo proszę o poradę. Chcę kupić używane kolumny do mojej pracowni. Plan i zdjęcie pracowni poniżej. Kolumny staną na biurku po obu stronach monitorów, rozstaw 2m. Zasilał to będzie wzmacniacz Denon 1500r, źródło to komputer, głównie Tidal HiFi, ale również Soundcloud. Muzyka - jazz, elektronika, world music. chciałbym, żeby była szeroka scena i dużo detalu. Budżet do 1000-1200zł (ew. max 1500zł jeśli bedzie warto). Znalazłem w fajnym stanie i w tym budżecie: ELAC CL-82 B&W 602 s2 ASW Cantius 1 B&W 686 B&W 601 S2 Jestem otwarty też na inne sugestie. Proszę bardzo o poradę, nie dam rady ich wszystkich odsłuchać, może ktoś je ma lub miał i może mi coś doradzić. pozdrawiam Paweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2018 Dzień dobry. A może jednak namówię Cię na fabrycznie nowe kolumny? Na pewno musimy szukać kolumn, które będą dobrze grały jako monitory bliskiego pola. Spójrz proszę na Q Acoustics QA 3020, Tannoy Mercury 7.2 oraz Epos K1. Q Acoustics i Tannoy to monitory, które świetnie sprawdzą się w Twoim systemie, to brzmienie pełne, gęste z dobrą podstawą basową, równą górą pasma i przede wszystkim zestrojone do pracy także jako monitory bliskiego pola. Epos to bardziej jasny, analityczny charakter brzmienia. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Hankus Napisano 26 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2018 5 godzin temu, Q21 napisał: Dzień dobry. A może jednak namówię Cię na fabrycznie nowe kolumny? Na pewno musimy szukać kolumn, które będą dobrze grały jako monitory bliskiego pola. Spójrz proszę na Q Acoustics QA 3020, Tannoy Mercury 7.2 oraz Epos K1. Q Acoustics i Tannoy to monitory, które świetnie sprawdzą się w Twoim systemie, to brzmienie pełne, gęste z dobrą podstawą basową, równą górą pasma i przede wszystkim zestrojone do pracy także jako monitory bliskiego pola. Epos to bardziej jasny, analityczny charakter brzmienia. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Jeśli to będą nowe kolumny to budżet może wzrosnąć do 1500zł za parę. Czy to rozszerza nam pole wyboru? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2018 Nadal pozostaję przy podanych rozwiązaniach. Przy wyższym budźcie na pewno dorzuciłbym świetne monitory Kef Q150. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Hankus Napisano 27 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2018 2 godziny temu, Q21 napisał: Nadal pozostaję przy podanych rozwiązaniach. Przy wyższym budźcie na pewno dorzuciłbym świetne monitory Kef Q150. Czy fakt, że te kolumny mają bass reflex z tyłu (z wyjątkiem eposów) nie jest problemem akustycznym w moim wypadku? Kolumny będą stały 40 do 50cm od ściany, na biurku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2018 Nie jest to żaden problem, tylne bass-reflex w tych kolumnach wymaga 10cm odstawienia od ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts