tomekgeki Napisano 29 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2018 Witajcie. Jestem totalnie zielony w elektronice, a tym bardziej jeśli chodzi o audio. Kupiłem telewizor który jak się okazało ma tak mało wyjść/wejść że nie wiele można zdziałać. Do TV podłączony mam dekoder. Ze starej wieży zostały mi głośniki (sama wieża padła kilka lat temu) i chciałbym to w jakiś sposób połączyć. Domyślam się że muszę mieć wzmacniacz (im tańszy tym lepiej). Załączam zdjęcia tv i dekodera. Głośniki od Panasonic SA-AK45. Proszę doradźcie mi czy jest jakaś szansa na podłączenie ich do tv i oglądanie jednocześnie tv i odtwarzanie przez głośniki dźwięku, czy mogę albo oglądać, albo słuchać coś z USB? Ktoś mi kiedyś mówił że jedynym wyjściem będzie podpięcie np soudbara pod telewizor, a dekoder będzie połączony nie z TV lecz z soudbarem. Ale dla mnie to czarna magia. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Tomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2018 Nie podlaczysz tych plastikowych głośników pod wzmacniacz. Nie podlaczysz także plastikowych głośników bezpośrednio do TV. Pozdrawiam Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts