Skocz do zawartości

Yamaha RX-V483 + dekoder Vectra + Netflix + TV Samsung - jak to podłączyć

Recommended Posts

Napisano

Witajcie,

Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem kina domowego. Nie do końca wiem jak to dobrze podłączyć pomimo przejrzenia instrukcji.

Problem jest następujący:

Amplituner podłączyłem przez (HDMI out) kablem HDMI do TV Samsung (HDMI in) - tak było napisane w instrukcji żeby zrobić.
Dekoder Vectra podłączyłem najpierw kablem HDMI do TV Samsung ale nie mam dźwięku w głośnikach co wydaje się logiczne.
Podłączyłem więc dekoder Vectra do amplitunera i mam dźwięk z kablówki w głośnikach ale na dekoderze wyświetla się komunikat HDMI off i faktycznie obraz jest gorszej jakości nie ma HD.
Coś trzeba odblokować w amplitunerze żeby przepuszczał ten obraz HD czy jak to podłączyć?

Dodatkowo w samym TV mam też netflixa w Smart TV i chciałbym, żeby oglądając coś na Netflixie też mieć dźwięk z głośników z kina.

Być może głupie pytanie ale narazie nie mam zbyt dużego doświadczenia w podłączaniu tego. W instrukcji nie jest opisane to dokładnie.
Dołączam zdjęcie dekodera Vectra jakie ma wyjścia/wejścia.

Pozdrawiam

20180204_132924.jpg