Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jako nowy użytkownik  forum witam wszystkich serdecznie .

Kolega zaproponował  mi sprzedaż swojego zestawu

Denon DRA-CX3 + DCD-CX3 +Dali Mentor 6.

Pytanie mam następujące:

Czy mógłby ktoś oszacować realną  wartość takiego zestawu. 

Sprzęt jest używany ale w bardzo dobrym  stanie zakupiony w 2011r czyli juz bez gwarancji  , użytkowany w normalny domowy sposób tzn. nie katowany  na imprezach i na maksymalnych głośnościach. Kolumny kupione w tym samym czasie.

Celowo nie podaje kwoty za jaką  mi zaproponował kupno, by  nikomu nic nie sugerować. 

Pozdrawiam. 

Napisano (edytowany)

W sensie,że za słabe do mentorów? Ma to 75 W przy 8 Ohm  i 150 W przy 4 Ohm 

Zastanawiam się po prostu nad drugim  zestawem stereo na przyszłość.  

Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem Yamaha  RN 803 + Polk Signature S55

Edytowano przez Farciarz
Napisano

Ok bo tak napisali w katalogu. A ile ma poboru? Jakie końcówki mocy? Jak mówię nie upieram siebie nie pamiętam. Ale do mentora to chyba taki sobie wybór. 

Albo inaczej. Wiem jak grają te kolumny z klasowa elektronika, o! A co z tym zrobisz to już inna sprawa :)

Piotrek

Napisano
Dnia 28.02.2018 o 09:25, S4Home napisał:

Ok bo tak napisali w katalogu. A ile ma poboru? Jakie końcówki mocy? Jak mówię nie upieram siebie nie pamiętam. Ale do mentora to chyba taki sobie wybór. 

Albo inaczej. Wiem jak grają te kolumny z klasowa elektronika, o! A co z tym zrobisz to już inna sprawa :)

Piotrek

Piotrze tych danych  nie znam, nawet jeśli bym znał to i tak mi to za wiele mówić nie będzie. Chyba, że chce Ci się to "przetłumaczyć " na polski?

Dziękuję za odpowiedzi