Radoslav Napisano 2 marca 2018 Udostępnij Napisano 2 marca 2018 Witam, posiadam sprzęt: 1)yamaha rx-e810 + wharfedale hifi monitor 70 = wyjście słuchawkowe z kompa 2)marantz m-cr510 + yamaha ns333 = airplay Sprzęt z 1 zestawu gra o niebo ładniej od nr 2. Pytanie: czy mogę podłączyć kolumny wharfedale (4-16 ohm 70/100 Watt) do marantza (6 ohm 60 watt) nie uszkadzając go? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2018 Udostępnij Napisano 2 marca 2018 Tak możesz. To że gra o niebo lepiej jest wynikiem ns333, które są niezwykle słabe. Na pewno nie do stereo. To typowe tyły do kina. Piotrek Tak możesz. To że gra o niebo lepiej jest wynikiem ns333, które są niezwykle słabe. Na pewno nie do stereo. To typowe tyły do kina. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 4 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Dziękuję za odpowiedź, po prostu niechciałbym spalić sprzętu. Dla ciekawych: marantz z wharfedale gra o wiele lepiej ale i tak zestawienie nr 1 jest "the best" P.S. Czy airplay "pogarsza" dźwięk w stosunku do wyjścia słuchawkowego? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2018 Udostępnij Napisano 5 marca 2018 23 godziny temu, Radoslav napisał: P.S. Czy airplay "pogarsza" dźwięk w stosunku do wyjścia słuchawkowego? Nie rozumiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 6 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2018 19 godzin temu, S4Home napisał: Nie rozumiem Kolumny warfe lepiej grają z yamahą podłączoną do kompa wyj. słuch. -> AUX niż te same kolumny podłączone do marantza i muza puszczona z tego samego kompa przez airplay. I zastanawiam się czy to wina ampli czy airplay, bo komp i kolumny są te same a muza jest 10-15% gorszej jakości - nie jestem audiofilem i nie umiem powiedzieć co jest przyczyną: scena, niski dół czy cokolwiek ale po prostu bardziej mi się podoba dźwięk z zestawu nr 1. Jeśli to airplay to zastanawiam się nad przeciągnięciem kabla-przedłużki na minijack i podłączenie przez słuchawki ale jeśli to wina marantza to nic nie zrobię . Mam nadzieję że dobrze wyjaśniłem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 marca 2018 Udostępnij Napisano 7 marca 2018 Po pierwsze sprawdzasz inne wzmacniacze. Gdzie może być nawet więcej niż 30 procent różnicy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts