Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
czy możliwe jest uzyskanie takiej samej jakości muzyki co z odtwarzacza CD (DVD) w przypadku:
zgrania na dysk twardy utworów z CD i odtwarzania z dysku twardego tych plików.
Proszę o radę i linki do tego typu tematów.
Jak zgrać bez strat pliki z CD i jak je przesłać i odtwarzać już na wysokiej klasy sprzęcie?
Napisano
Tak jak kolega piszę możesz zgrać muzykę na komputer po przez jakiś program, ale bez zmiany formatu na mp3. Niestety montowane karty dźwiękowe w Naszych komputerach nie zawsze są dobrej jakości, a żeby uzyskać dobre brzmienie trzeba mieć jakąś dobrą dźwiękówkę no i dobry kabelek połączeniowy:)

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Ja tam napieram na Creative Audigy za 60 zl i jakosc jest bardzo dobra icon_smile.gif

Ja nie wspominam Audigy 1 za rewelacyjnie - jakość jest OK ale bez specjalnych zachwytów .... i nie ma obsługi niczego ponad 48 khz a przy 44,1K trzeba upsamplować do 48 K aby było przyzwoicie.
Napisano
Cytat

Wiadomo ze za tą cenę 60 zl nie osiągniemy hi-endu ale w porownaniu do zintegrowanej karty jest duzo lepiej...
A co polecacie z kart muzycznych do kompa ?

Emu 0202 , Audiotraki HD2 ... sporo tego dobrego na rynku - zależy ile chcesz wydać i czy chcesz na USB czy nie, czy chcesz regulator na wyjściu ... itd. itd. Ja wolę dobrą integrę jako wysokiej jakości źródło cyfrowe (do 192K 24 bit - tego karty creative nie potrafią przy SPDIF) + zewnętrzny DAC
Napisano
Cytat

Emu 0202 , Audiotraki HD2
słyszałeś je obydwie?

Nie - słyszałem tylko SM PRO AUDIO ADDA 192 (topowy DAC CS chyba ten sam co w EMU 0404 USB i X-Fi ELITE), Audigy, Behringer BCA2000 i jeszcze jakieś tam icon_wink.gif

Emu 0202 lub Audiotrak jest tańszy kilkukrotnie od takiego SM PRO AUDIO 192 i z tego powodu poleciłem.