igor ostrowski Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Witam, szukam wzmacniacza ewentualnie zmienie kolumny, aktualnie mam rotel ra 313 + totem mite, za źródło dźwięku robi tv bezpośrednio ( czy w to miejsce można coś zastosować do poprawy brzmienia?), ewentualnie komputer poprzez kartę dźwiękową. Głównie do muzyki z lat 80 na co jest priorytet, ale i na codzień do wszystkiego . W dźwięku chciałbym coś ala granie koncertowe, a nie neutralne brzmienie z równym wykresem, co wiąże się też zapewne z wymianą kolumn. Myślałem o klipsch rf 82, pylon amber ( jednak tu wygląd kloca trochę nie pasuje) . A co do wzmacniacza miałem końcówkę mocy + pre amp rotel 980, totemy brzmiały z nim dużo lepiej niż z aktualnym ra 313. Więc szukał bym wzmacniacza w budżecie ok 2500 zł oczywiście używany ewentualnie kolumny w podobnym budżecie, no może max 3500 zł. Dzięki z góry za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2018 Udostępnij Napisano 5 marca 2018 Jeśli chodzi o wzmak to śmiało polecę Roksana K2 albo denona pma 1510/1520 . Oczywiście używany. A co do kolumn to przy klipscha jest uważaj na muzykę z lat 80, może to drażnić uszy. Raczej elaci, kefy. W tą stronę bym uderzał. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts