patison Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Hej, stoję przed wyborem uzywanych kolumn.. w zasadzie sprzęcik będzie odsłuchiwała moja kobieta - bo to dla niej prezent. Czytam czytam i w zasadzie ciężko mi się zdecydować. Rozglądając się po rynku wtórnym to ikony wychodzą taniej od kef'ów o +/- 1000 zł Muzyka - głównie rock, pop ja chętnie posłucham sobie na nich Hans Zimmera, albo coś tego pokroju. Osobiście słuchałem B&W CM7 i byłem zachwycony, tylko dla mojej ładniejszej połówki były za ciche Co byście polecili ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Z czym co, i gdzie to ma grać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patison Napisano 4 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2018 58 minut temu, mkk napisał: Z czym co, i gdzie to ma grać ? z czym jeszcze nie określone budżet piecyka 2k - w salonie około 22mkw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Według mnie stawianie Q900 w 22m to overkill . I to duży Popatrzyłbym na 816 od Focala raczej . Znaczy się jak ma być ładne i nie za stare Z tym że obowiązkowo ciepły piecyk , żadne CA czy Yamaha http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-focal-chorus-816vw-se-czarne-i7215670520.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patison Napisano 4 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2018 po roku kolumny wpadną do 40 mkw salonu, bo mieszkanie przejściowe... niestety kobita mi się uparła między tymi dwoma modelami ewentualnie KEF iq90 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 A , to inna bajka . To wybrałbym MA GS20 albo Chorusy 826/836 Ale jak WAF nie pasuje , to jednak KEFy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patison Napisano 4 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2018 (edytowany) a dlaczego skreślasz ikony ? GS20 - piękne, ale cena już nieosiągalna dla mnie Edytowano 4 marca 2018 przez patison Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Ikonów słuchałem , nie za długo co prawda, i waliły górą jak dla mnie . Z tym że ja jestem skrzywiony i preferuję dół pasma W sensie że nie cierpię jak słyszę sybilanty i różne takie dziwne piski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2018 Udostępnij Napisano 5 marca 2018 To totalnie inne kolumny. Na razie dziewczyna, żona, wybiera wyglądem i tak to się skończy. One grają tak odemienie że porównując nie wiem od czego zacząć. Ikon to detal, cofnięta średnica, miękki bas. Keg ma lepszą średnicę jest cieplejszy, gra równo góra i też jest ciepły i przytulny tym głębszy. Wybór wzmacniacza i pomieszczenia ma tu kluczowe znaczenie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patison Napisano 5 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2018 no to nakierowaliście mnie bardziej na kef'y na pewno wole cieplejsze brzmienie i dolne pasmo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts