Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie wszystkich !

Jestem na etapie wymiany wzmacniacza w domowym studiu. W tej chwili gra mi (jako alternatywny odsluch) Proton AM 455 Pro z Acoustic Energy Aegis Evo One lecz ma on lekko konturowe brzmienie co nie do konca mi pasuje. Pozyczylem wiec od znajomego Rotela RA 971 mk2, ktory mi sie bardzo spodobal. Zaczalem szukac wiec takowego ale znalazlem tylko RA 971 i RA 970 BX. Czy ktos sluchal, porownywal moze te modele ? Z gory dzieki za wszelkie info.

Pozdrawiam !

Adam

Napisano (edytowany)

Hej.

Hmmm... troszk臋 jestem 藕dziwiony Twoim opisem. Co prawda nie s艂ysza艂em Proton AM 455 Pro oraz Rotela Ra 971 mk2, ale s艂ysza艂em Rotel Ra 971 i ten wzmacniacz gra w艂a艣nie konturowo, jasno, wi臋c czy aby napewno wersja mk2 si臋 a偶 tak r贸偶ni艂a od pierwowzoru? Z regu艂y wi臋kszo艣膰 starszych roteli gra konturowym d藕wi臋kiem, jedne bardziej, drugie mniej. Zdecydowanie mniej od tego 971 to np taki 980 Bx , ale to nadal co by nie by艂o jasniejsze, konturowe brzmienie. No napewno nie gra ciep艂o ;)

Edytowano przez mordor12
Napisano (edytowany)

Na prawd臋 nie wiem czy RA 971 mk2 gra konturowo ale przy lekkim podbiciu bas贸w mam brzmienie na tych Acousticach super :) Proton robi艂 mi dziur臋 w 艣rodku pasma. A mam od razu szybko por贸wnanie z JBL Sr 305 (monitorami bliskiego pola).

I jak ? Nikt nie s艂ucha艂 tych Roteli ? Jakie艣 inne sugestie ?

Edytowano przez Szaruga