Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Na pierwszy rzut oka widać że różne niskotonowe (chyba że w jednym była wymieniana membrana). Najlepiej to rozebrać i porównać czy GDN-y są oryginalne i takie same. Jeśli tak to można regenerować na częściach od tonsila. Koszt pełnej regeneracji (membrana, zawieszenie,cewka, kopułka) 1 szt. to około 60-70zł + robota. Jeśli głośniki różne można kupić w tonsliu nowy (koszt to około 120-160zł).

Pytanie tylko czy jest sens? Do czego to podłączysz? Chyba że na sprzedaż. Ogólnie z tego co widzę to produkt altuso-podobny, skrzekliwe tuby tonsilu wywołują u mnie ból uszu nawet jak nie grają. Pewnie jestem uprzedzony, sam miałem kiedyś altony 75. Syn teraz "piłuje" jakimś rapem altony 80 całkowicie przeze mnie zregenerowane (wymiana zawieszeń membran i cewek), wiedząc że jak to-to gra to nie wejdę do jego pokoju :-)

Reasumując: zregenerować się da, tylko czy jest po co? Na sprzedaż, albo na imprezy w remizie - tak, do grania w domu, moim zdaniem - nie (krew z uszu).