Poswiat01 Napisano 11 marca 2018 Udostępnij Napisano 11 marca 2018 Witam, mam dylemat bo chciałem zakupić dobry niskobudżetowy gramofon do sporej ilości płyt winylowych, ale nie mogę się ostatecznie zdecydować czy to ma być Rega P3 z wkładką Elys2 czy Teac TN 570 z AT100. Sprzedawcy w sklepach Hifi tylko potęgują moje wątpliwości.Może ktoś z szanownych kolegów poda dobrą radę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 marca 2018 Udostępnij Napisano 11 marca 2018 TEAC wizualnie jest bardzo atrakcyjny, to dobry manualny gramofon, natomiast moim zdaniem technicznie lepszą opcją jest Rega Planar 3 lub jako ciekawa alternatywa Pro-Ject 1-Xpression Carbon Classic S-Shape. W danym budżecie możemy się jeszcze pokusić o jeden z modeli marki EAT, czyli ekskluzywnej odnogi Pro-Ject. Spójrz na model B-SHARP Super Pack, to brzmieniowo moim zdaniem najlepsza opcja. Każda z powyższych opcji jednak zapewni wysoką jakość dźwięku, duże możliwości rozbudowy i wysoką niezawodność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oxywie Napisano 11 marca 2018 Udostępnij Napisano 11 marca 2018 (edytowany) Nie takie niskobudżetowe te gramofony...... Spora ilość pyt winylowych nie zagra dobrze z samym gramofonem. Do czego masz go zamiar podłączyć ? Zresztą, to nie ten dział. Edytowano 11 marca 2018 przez Oxywie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 marca 2018 Udostępnij Napisano 12 marca 2018 Zakładam że poza gramofonem trochę uwagi będzie poświęcone dobremu przedwzmacniaczowi. To bardzo ważny element toru analogowego i warto z mojego doświadczenia nawet zdecydować się na trochę tańszy gramofon, a nie oszczędzać na przedwzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts