nostromo Napisano 27 marca 2018 Udostępnij Napisano 27 marca 2018 Cześć. Jako że mając w końcu odtwarzacz CD,zacząłem ostatnio kupować albumy CD,chciałbym się zapytać Was,czy znacie jakieś dobre,internetowe sklepy branżowe,z możliwie dużym wyborem,oraz rozsądnymi cenami. Tak ostatnio zacząłem troszeczkę interesować się tematem,i zauważyłem ,że różnice cenowe są dość spore. Dziś np. odwiedziłem bielski Media Markt,w którym kupiłem album CD Daft Punk "Random Access Memories" za 19.99zł.Taki sam album,najtańszy na allegro kosztuje 26.50zł+koszty wysyłki. Dzięki za sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 marca 2018 Udostępnij Napisano 27 marca 2018 (edytowany) Bywa różnie- ten tytuł w empik.com prawie 23 zł http://www.empik.com/random-access-memories-daft-punk,p1069058429,muzyka-p dodax.pl ciut więcej niz 24 zł https://www.dodax.pl/pl-pl/muzyka-cd-dvd-winyle/dance-i-electro/daft-punk-random-access-memories-dpCCNIEHBG77D/ inne będą tańsze w dodax.pl niż empik.pl a jeszcze inne odwrotnie.... Trzeba sprawdzać! Jeszcze dochodzi ebay.pl a tam ten tytuł można kupić za: https://www.ebay.pl/itm/Random-Access-Memories-Daft-Punk-Good/152950965120?hash=item239c968380:g:X6QAAOSwjX1auQLi Edytowano 27 marca 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nostromo Napisano 27 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2018 Akurat u nas w B-B zaraz koło MM jest Empik,i generalnie jest tam drożej niż w MM Ostatnio np.patrzyłem za nowym albumem Grubsona,różnica wynosiła aż 15zł na niekorzyść empiku.Podobnie było z kilkoma innymi albumami. No,tak,ebay to też ciekawe miejsce na poszukiwania. Dzięki za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 27 marca 2018 Udostępnij Napisano 27 marca 2018 (edytowany) kupuję czasem CD w Empiku, ale głównie staram się łapać promocje na empik.com i odbieram w sklepie stacjonarnym. Często ceny internetowe Empiku różnią się od cen w ich sklepie fizycznym. Edytowano 27 marca 2018 przez wallace Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 marca 2018 Udostępnij Napisano 27 marca 2018 (edytowany) Panowie, ceny nie są największym problemem, bo jak nie "tu, to tam"... Problem jest z dostępnością tytułów, a tu wygrywa na pewno dodax.pl (nie nalicza przesyłki) i ebay. Często taniej jest w cdjapan.co.jp... Niestety ceny przesyłki są dość słone. W każdym razie allegro to na dziś nie jest dobre rozwiązanie. Edytowano 27 marca 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk2kartman Napisano 28 marca 2018 Udostępnij Napisano 28 marca 2018 Ja uzywam www.discogs.com wszystko maja...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nostromo Napisano 28 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2018 Zajrzałem do tego dodax.pl,i zamówiłem 2 płytki.Ceny bardzo atrakcyjne.Niestety,chyba walnąłem gafę,przy przelewaniu pieniędzy z konta bankowego,na konto paypal.Teraz już jestem pewien,że paypal odrzuci przychodzący przelew. Na tym discogs.com -też niezły wybór.Nasze allegro przy powyższych,to przysłowiowa bida z nędzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk2kartman Napisano 28 marca 2018 Udostępnij Napisano 28 marca 2018 (edytowany) Na discogs jest taka konkurencja ze rzeczywiscie mozna trafic fajne plyty za grosze. Allegro uzywam czasami zeby jakas polska muze kupic...... Edytowano 28 marca 2018 przez eryk2kartman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nostromo Napisano 29 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2018 Super,dobrze o tym wiedzieć.Z pewnością będę tam zaglądał regularnie. Tymczasem dziś dokończyłem zamówienie na dodaxie (na szczęście paypal zaakceptował przelew przychodzący) Poza tematem już,ale w przypływie radości z nowej rzeczy muszę się pochwalić:dziś przyszedł też zamówiony na allegro DAC (polecany FiiO E10K Olympus 2).Własnie testuję. Bo wiadomo CD to CD,ale komputer będzie w znacznej mierze głównym źródłem dźwięku u mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts