Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam,
Poszukuję amplitunera do kolumn zg40c/9 4ohm.
Amplituner ma grać i być połączony z telewizorem i komputerem + Fajnie by było jeśli by była możliwość podpięcia jeszcze dodatkowego źródła muzyki (telefon-aux i usb).
Amplituner ma być jak najtańszym rozwiązaniem do 200zł.
Chciałbym także aby przy za mocnym podgłośnieniu nie zepsuł (spalił) głośników, a co do wyglądu to żeby był jak najnowocześniejszy.
Proszę o propozycje konkretnych modeli. Chętnie rozpatrzę wszystkie propozycje niespełniające moje wymagania również.

Z tego co czytałem to najlepsze Denony i Yamaha?

Co sądzicie o tym: https://www.olx.pl/oferta/amplituner-teac-ag-790-2-x-100-watt-hifi-CID99-IDslK8b.html#e71699f7c8

Proszę o pomoc w odpowiednim doborze, ponieważ za bardzo nie orientuję się w temacie.

Czy poleci mi ktoś amplituner odpowiedni dla moich głośników?

Edytowano przez Mateusz Flaga
Napisano

Praktycznie każdy amplituner umożliwi Tobie podłączenie telefonu pod wejście AUX (nawet większość miniwież) i praktycznie żaden amplituner w tej cenie nie będzie miał wejścia USB.

Co do "za mocnego podgłośnienia" - to przede wszystkim nie należy grać "na maksa", a większość sprzętu o niedużej mocy grającego na pełnej mocy może wtedy generować duże zniekształcenia i przesterowania, które mogą spalić głosniki w Twoich kolumnach.

Po prostu trzeba grać z głową, a gdy pojawią się zniekształcenia przy głośnym graniu reagować i ściszyć sprzęt.

Pozdrawiam