Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, nie potrafię znaleźć odpowiedzi nigdzie indziej więc chciałbym się do Was zwrócić z prośbą o pomoc. Posiadam głośniki quadral ac 3150 trójdrożne 4-8 omowe. Pokój to prostokąt 20 m^2. Głośniki raczej grają średnimi tonami. Niskich jest raczej mniej. Szukam wzmacniacza do nich. Budżet to do 350 zł. Wiadomo im mniej tym lepiej :) Spodziewam się, że cudów nie będzie ale za coś lepszego trzeba dać przynajmniej 1000 zł. Zależy mi na dźwięku z basem (niskie tony) aby był ciepły, soczysty ze szczegółami. Bardziej zależy mi na średnio niskich tonach. Denony większość odrzuciło ze względu na suchość. Zgadzam się z tym. DO wyboru mam: (wiem, że część może być droższych ale od czego są licytacje):

Kenwood KA 4040   5050    4060  5040
pioneer a676   a656
YAMAHA AX-500

Które z nich wybrać najlepiej? Ponoć pioneer ma taki mięsisty dźwięk. A 656 trafi się w tej kwocie ale może być bez gałki. Kenwood z pewnością dostanę. Ogólnie są polecane. Ale jak kupuje to wolałbym coś aby nie za chwilę zmieniać. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Dziękuje za odpowiedzi :)

Napisano

Ax500 będzie z nich najlepszy. W tej cenie nie masz wyboru. Stan tych urządzeń też będzie mocno niepewny. 

Pioneer 656 bardziej ci odpowie dźwiękowo. Ale moim zdaniem w tej cenie dostaniesz szrota po paru serwisach.

Piotrek

Napisano

Zdaje sobie z tego sprawę. Yamaha też może być po serwisach. Zawsze jest ryzyko. Najlepiej kupić np z allegro by mieć gwarancję zwrotu. Ja sam osobiście skłaniam się między pioneerem a656 (676 lepszy ale to tez $) a kenwoodami, które nie mają zbyt złej opini. Tylko wszystko rozbija się o kwestie dźwięku. niestety nie mam w okolicach nikogo by odsłuchać.