Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. 

Czy ten pioneer sx-n30 poradzi sobie z tymi kolumnami magnata. 

Nie będzie się to gryźć jakoś hehe. 

Sprzęt chce nowy do salonu 25 metrów plus obok kuchnia ale kolumny ustawione na salon będą. 

Głównie chodzi o słuchanie muzyki z radia USB bluetooth. 

Kolumny dlatego że chyba potrafią dać mocny bass z tego co czytam. 

Wcześniej myślałem o amplitunerze 5.1 ale czy da mi taka moc w układzie stereo po 85 wat na głośnik? 

Wszędzie opis na jedno wyjście moc.   YAMAHA RX-V477 podaje w opisie 

kanałowy dźwięk przestrzenny
115 W na kanał (6 Ω, 1 kHz, 0,9% THD, 1 kanał)
80 W na kanał (6 Ω, 20 Hz – 20 kHz, 0,09% THD, 2 kanały)
135 W na kanał (6 Ω, 1 kHz, 10% THD, 1 kanał. 

Czy te 80 w na kanał przy dwóch kanałach to bardzo podobna moc i jakość jak ten pioneer sx-n30? 

Później bym rozbudował do 5.1 ale jeśli ma to wiele gorzej grać na dwóch kolumnach to bym wolał amplituner stereo. 

Budżet na całość 3000 zł. 

Dzięki 

Napisano

Czytam od tygodnia i im więcej czytam to mam większy mętlik hehe. 

A czy kolumny stx 250 są dźwiękowo lepsze pod sxn30? Bardziej dadzą się kontrolować? Bo nie ukrywam że na plus maja wygląd w porównaniu do magnat ów. 

Druga sprawa to czy warto dorzucić te parę stówek do sxn30ae. 

Z opisu wynika że jednak trochę większa moc. Dab radio mnie  nie interesuje. 

Bo jestem na 95 procent zdecydowany na sxn30 może sxn30ae no i magnat albo te stxy 250. 

Jeśli by była możliwość przysłanie i odsłuchania sxn30 plus magnat supreme 2002 i jeśli by mi to odpowiadało to bym zostawił jeśli nie to bym pewnie wymienił na drugą opcję. 

Jak z dostępnością u was z tymi stx250 i magnatami? 

Napisano

Mamy wszystko na stanie.

Prawdę mówiąc myślałem że mówisz właśnie o modelu ae. Bez tego to model poprzedni. Nie bierz go bo w tej samej cenie zrobię ci aktualny model.

Im więcej czytasz tym mniej wiesz. Odwiedź naszego Facebooka jest tam artykuł o tym.

Co do kolumn. Magnat jest bardziej basowy, ciężki, stx to granie równe bardziej oderwane od kolumn ale deczko słabsze. Jeśli chodzi o energię.

Piotrek