Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich. Chciałbym kupić gramofon do 1000 zł, lecz nigdy nie miałem doczynienia z tym urządzeniem, stąd moja prośba o pomoc. Dysponuę słabiutkim sprzętem Technics SA-EX-140, CD Sl-PG4. Zdaję sobie sprawę z marności tego sprzętu mimo to chciałbym zakupić jakiś podstawowy model gramofonu np. PJ Debut III tak by posłużył do ewentualnie lepszego zestawu w przyszłości. Nie wiem np. czy wystarczy mi wersja bez przedwzmacniacza ( Phono SB ), skoro mam we wzmacniaczu wyjście gramofonowe. Czy jest może jakiś inny model w tym zakresie cenowym godny polecenia i na co ewentualnie mam zwrócić uwagę przy wyborze mojego pierwszego gramofonu.
Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź.
Napisano
Ostatnio czytając prasę audio natknąłem się na zajawkę dotyczącą wprowadzenia przez firtmę Thorens nowego - taniego gramofonu, który, pomimo tego, że jest modelem podstawowym posiada dość zaawansowaną budowę!
Jest to model mini! Co prawda w katalogu firmy Best Audio, która jest bodajże dystrybutorem Thorensa na polskę jeszcze nie ma Thorensa Mini w cenniku, niemniej zadzwonić i popytać można. Jego cena to 799 złotych.
Podaję namiar na zajawkę - Thorens Mini
Pozdrawiam
  • 7 months later...
Napisano
Witam icon_smile.gif
Panowie (bo zapewne miażdżąca większośc to Wy icon_wink.gif - baaardzo proszę o pomoc w następującej sprawie: znalazłam gramofon marki Superior. niestety nigdzie w necie nie ma info na temat tej marki, a gramofon posiada to co mnie interesuje - funkcja encode na usb/sd, radio. to byłby mój pierwszy gramofon, mam watpliwości zwłaszcza do tego, czy bez problemu można w sieci kupic odpowiednie wkładki, model Superiora: UCE2188PR. Bardzo proszę o radę, czy warto kupic taki sprzęt, oto mój mail

fant14@interia.pl
z góry dzieki za wszelką pomoc icon_smile.gif pozdrawiam !!