Donci Napisano 6 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 Witam , proszę o szybko pomoc, mam zepsuty wzmacniacz Rotel 970bx chciałem kupić 980bx ale nie wiem czy 1400 zł to nie za drogo czy są jakieś nowsze a grające podobnie jak rotel wzmaki . Obecnie posiadam Dali 104 ale za z czasem zmienie na coś nowszego . Proszę o propozycję i poniżej przedstawiam moje , czyli takie które są na teraz do sprzedania w norwegii. Słucham każdej muzyki więc zależy mi na uniwersalnosci. Min. 80 W Moje: Densen Beat 300 Advance Acoustic MAP-103 Rotel RB-1070 Parasound HCA-1000A MARANTZ PM-78 Primare i21 Xindak XA6950V Linn LK85 Hegel H1 XTZ CLASS-A100D3 pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 Obstawial bym xindak. Z tym że to zupełnie inne brzmienie od tego które miałeś w rotelu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donci Napisano 7 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 10 godzin temu, S4Home napisał: Obstawial bym xindak. Z tym że to zupełnie inne brzmienie od tego które miałeś w rotelu. Piotrek Piotrek a możesz je jakoś opisać ? czy lepsza jakość dzwięku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Rotel jest bardziej dokładny, bas punktowy, to dźwięk analityczny chodź nie suchy. Z kolei xindak mają naleciałości ciepła , lampowego brzmienia, z bardziej mięsistym dołem. Często ich góra pasma jest bardziej tranzystorowa. Na stronie u nas masz test nowego 6950. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donci Napisano 8 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Piotrk ja się nie znam który mi polecisz zależy mi na jakości dzwięku i szerokiej scenie , jeśli jest takie słownictwo w stereo pozdrawiam Hubert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Ja ci mogę zaproponować jedynie odsłuch i propozycje. Weź pod uwagę że nie ja tego będę słuchał. Masz jakiś komis koło Ciebie? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donci Napisano 8 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 niestety jestem w norwegii i kupuje tylko t oco jest dostępne na rynku wtórnym , a nad c356bee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 No to tam będziesz miał Hegla od zawalenia. Poniżej połowy ceny. Tak 356bee to bardzo udany model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donci Napisano 11 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2018 10 godzin temu, S4Home napisał: No to tam będziesz miał Hegla od zawalenia. Poniżej połowy ceny. Tak 356bee to bardzo udany model. Piotrze Ra 980 BX czy Xindak XA6950V czy Ra 1070 czy ten Nad? pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2018 Wow! To twój wybór pamiętaj! Ja nie specjalnie lubię rotela. Po prostu nie mój typ grania, co nie oznacza że jest zły. Po prostu ja wolę inne klocki. Xindak znam, słuchałem fajne zabawki dobrze wykonane. Nad to elektronika na której nie stracisz w przypadku prób. No chyba że kupisz drogo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts