a6weider1 Napisano 15 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2018 Witam.Czy jest możliwość podłączenia do Yamaha A-S301 dwóch par kolumn o różnych parametrach , bez uszkodzenia sprzętu. Jamo s 606 Typ kolumny 3-drożny bass reflex Moc znamionowa RMS 130 W Moc muzyczna 210 W Pasmo przenoszenia 42 Hz - 20 kHz Impedancja znamionowa 6 Ω Skuteczność 89 dB Pylon Audio Pearl 25 Moc muzyczna 150 W Moc znamionowa RMS 95 W Zakres częstotliwości 35 Hz - 20 kHz Impedancja nominalna 4 Ω Skuteczność kolumn 89 dB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2018 Będzie się mocno grzał. Fizycznie możesz nie dając full mocy. Ale po co? Słaby wzmacniacz słabe kolumny. Co chcesz sowignsc grając w kwadro? Chyba że ma to nagłośnić urodziny 3 latka. No to na taką okoliczność będzie ok. Tylko nie przeciążaj. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a6weider1 Napisano 18 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2018 (edytowany) Ja i tak słucham na max 30% mocy , a chciałem zrobić sobie trochę dzwięk przestrzenny do gier. Dzieci mam w wieku 1 i 3 lat , trafiłeś z urodzinami 3 letniej córki.Pozdrawiam Edytowano 18 czerwca 2018 przez a6weider1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2018 No widzisz. No bo realnie żadnego dźwięku przestrzennego z tego nie będzie. Stereo nie ma, ba kwadro, nie ma nic wspólnego z dźwiękiem surroundy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts