dtkb Napisano 30 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2018 (edytowany) Hej, kupiłem wzmacniacz Sony TA-F808ES i poszukuję jakichś fajnych kolumn do niego w okolicach 3 tys +-1tys. Widziałem, że polecane były Canton Ergo RC-L i SC-L (ktoś wie czym one się w praktyce różnią?). Mam blisko siebie SC-L z control unitem. Szukam raczej ciemniejszego, cieplejszego brzmienia i dobrej rozdzielczości z nisko schodzącym basem i niekłującym sopranem. Niestety nie mogę jednoznacznie określić mojego gustu muzycznego, bo słucham w tym momencie Ace of Base na zmianę z Metalliką i synthwavem Chociaż gdyby mnie zmuszono to powiedziałbym, że dzisiaj raczej słucham elektroniki/popu z lat 90 (Music Instructor, Ace of Base, Eiffel 65), no ale metalu np też. Mój wachlarz jest bardzo szeroki Edytowano 30 czerwca 2018 przez dtkb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lipca 2018 Udostępnij Napisano 2 lipca 2018 To nie kolumny dla ciebie. Każdy canton bardziej lub mniej to granie analityczne i dokładne bez ciepła. Bardziej szukaj używanych wyższych modeli elaaca. W tej cenie znajdziesz już z jetem. Dostaniesz także starsze wyższe modele Dali czy też bardzo polecane focale. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts