totalnylaik Napisano 13 lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Witam.Właśnie zakupiłem sobie głośniki pod telewizor Modecom Eclipce 60.Wiem że nie ma się czym chwalić bo to nic specjalnego:) Ale to rozwiązanie przejściowe:) Mam pytanko.Lepiej jak je podłącze pod telewizor kablem optycznym czy starym poczciwym 2xRca?? Póki co zauważyłem,że analogowo jest głośniej ale jakość dźwięku jak dla mnie jest chyba lepsza cyfrowo.Jak coś to jest sens kupować droższy kabel optyczny do tego zestawu?? Mam jakiś techlinka i jest ok ale pewnie może być lepiej. Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Łącząc optykiem zdajesz się na wbudowany DAĆ w glosnikach łącząc kablami analogowymi, pracuje DAC wbudowany w telewizor. Ktore rozwiazanie jest lepsze... musisz sam posłuchać. Nikt tego na 100% nie stwierdzi. optyczny kabel jak siedzi solidnie w gniazdach, to wystarczy. No chyba że słyszysz jakieś niepokojące zjawiska w formie zakłóceń. Oczywiscie wyczytasz w rożnych miejscach że lepszy kabel poprawia przekaz....ale to już twoja sprawa czy wierzysz w te opowieści. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totalnylaik Napisano 13 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Dzięki @Fafniak Jak zawsze moge na Ciebie liczyć:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts