Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, jestem tutaj nowy na tym forum ;)

Mam do was pytanie jaki polecacie mi wzmacniacz do 2 głośników Sony SS XB8AV są one 8 ohm'owe. Aktualnie mam wzmacniacz philips fa630 mam go od 10 lat i nie ma źle bardzo dobre brzmienie ma. Zmieniam dlatego że potrzebuje go podłączyć do telewizora optycznym wyjściem audio, którego philips nie ma. Jaki mi polecacie wzmacniacz tak do 400zł z optycznym wejściem audio, oczywiście używany?

Pozdrawiam :D 

Napisano (edytowany)

Jeśli chcesz koniecznie używany, to powinieneś szukać jakiś dość stary amplituner kina domowego. Jeśli wolisz nowy i nie są dla Ciebie problemem jego małe wymiary to warto brać SMSL Q5pro . Warto do niego podłączyć znacznie lepsze kolumny. Najlepiej 4 ohmowe, dlatego ze on podwaja swoją moc z dwukrotnym obniżeniem wartości obciążenia.

Edytowano przez MobyDick
Napisano (edytowany)

A jaki byś polecił ten używany tak jak pisałem mój budżet to 400zł

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano
Przed chwilą, MobyDick napisał:

Nie mogę :) bo pełno się wala tego na allegro i olx :) bo o ile na papierze to zwykle mają dużo mocy, to nie grają zbyt dobrze, a przynajmniej gorzej niż ten mały wzmacniacz stereo.

Problem jest w tym że właśnie nie wiem jaki wybrać a tak jak pisałem bardzo ważne jest dla mnie wejście optyczne 

Napisano
4 minuty temu, MobyDick napisał:

Jeśli chcesz podłączyć wzmacniacz do TV z wyjściem optycznym to wystarczy do tego jakikolwiek DAC z takim wejściem.

W sensie konwenter?

https://allegro.pl/najwygodniejszy-konwerter-toslink-spdif-dac-stereo-i7333672054.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=OGNkZjQ2NjktNzNkZC00MDAwLTllMzctMmEwZjdlNWU2ZWQ2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=04333262-1876-4a70-8aaa-f0820251983d

O to chodzi?

• 1 year later...
Napisano

Cześć, podepnę się pod wątek:

Mam kolumny- jak w temacie, do tego jeszcze 2 szt. SS-SR120 i 1szt. SS-CN120, wszystko z wiekowego już zestawu Sony XB8AV. Czy jest szansa dokupić do tych głośników coś nowszego, co spełniałoby rolę zestawu HiFi?