Jarek Dętkoś Napisano 3 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2018 Witam czytam, czytam czytam ale od czytania są oczy i trudno pisać o dźwięku. wstęp: posiadam Onkyo tx sr 607 + Dali Concept 5.0, we filmach 1080 + DTS itp itd jestem mega zadowolony, zawsze też byłem zadowolony z audio stereo bo sluchałem soundcloud czy youtube wiec jakości nie można było wymagać jednakże ostatnio kupuje coraz więcej muzyki z google play w naprawde wysokiej jakości i czuje braki w głębi i basie. Braki poczułem szczególnie gdy kupiłem nowe auto z naprawdę super nagłośnieniem i ta sama muza z aplikacji Google muzyka + bluetooth robi kosmos w moich uszach. ok wiem auto jest zupełnie inną puszką niż salon w mieszkaniu ale jakość nadal sporo odbiegająca od Onkyo + DALI pomysł : pomyślałem by kupić nowy amplituner wyższej ligi typu 7.1 jaka Yamaha. ale czy to pomoże w układzie audio? pomysł numer 2 : dokupić w tym podobnym budżecie dobry DAC + dobry sub pytanie : która z tych opcji będzie lepsza by uzyskać pełną głębie, dużo niskich tonów muzyka : minimal, deep progessive house, minimal techno. Absolutnie nie mylić z techno. jestem też typem leniucha i wygodnickiego i zastanawiam się czy jakbym miał DAC to z lapka po usb a jakbym chciał za 2 minuty puścić sobie netflixa/youtube na tv to musze co chwile wstawać i przełączać kable w lapku usb/hdmi tak??? może jest jakiś mini PC kombajn do obslugi netflixa, filmów 1080 dts, google muzyka, youtube itp bym w ogóle nie podłączał lapka? pozdr JD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2018 Wyższy amplituner nic tu nie da. Sub także nic tu nie da. Wzmak + dac i to wiele zmieni. Cieszę się że mogłem pomóc. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Dętkoś Napisano 7 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2018 czyli rozumiem, że przedwzmak? to najpierw bym chciał się upewnić, że wszystko da się podłączyć a potem będę szukał konkretnych egzemplarzy. mam takie wyjścia to co jak gdzie mam połączyć? jak głośniki spiąć? abym miał i stereo i kino? czy do tego wszystkiego dochodzi bi-amp? przyznam że zzieleniałem. czy dobrze rozumuję? czyli 2xrca wpinam z pre-outa na ampli do przedwzmacniacza w jakie gniazda?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2018 To Onkyo nie ma pre outa, nie wyjdziesz z niego do wzmaka. Albo sam wzmak albo dzielnik napięcia na fronty. Dalsze rozumowanie jest ok. Tyle że we wzmaki wchodzisz do końcówki mocy albo wejścia RCA typowego Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Dętkoś Napisano 8 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2018 tzn że w moim onkyo wyjscie "pre out subwoofer" nie jest typowym "pre out" lecz zwykłym wyjsciem na sub tak??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2018 Tak. Jeśli jest pre out pod inne kolumny to jest podpisane pod jakie. Wyjście pre out puszcza tylko sygnał lfe. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 8 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2018 masz tu foto, jak wygladaja podpisane wyjscia PreOut na glosniki frontowe. free image hosting Na twoim amplitunerze pisze jak byk, ze PreOut sluza do subwoofera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 W Onkyo występuje to od serii 7. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts