Misiastyy Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Witam. Zdobyłem amplituner JVC RX-5050 i chciałbym podłączyć do niego subwoofer. Niestety nie posiadam aktywnego subwoofera wiec chciałem podłączyć to co zalegało mi w domu. (proszę nie zwracać uwagi na markę/jakość sprzętu gdyż chodzi mi o podłączenie/zasadę działania) Mianowicie, Z wyjścia sub out podłączyłem kablem rca>jack do jednego z kanałów powermikser Peavey MP400 a nim zasiliłem tubę JBL. Problem jest taki że w subie jeat cisza... Uprzedzając pytania: -W amlitunerze sub jest włączony - ustawiony jest system 2.1 - powermikser i tuba działają po podłączeniu do nich innego źródła Czy może być uszkodzone wyjście sub out? Jeśli tak to jak to sprawdzić? Proszę o pomoc w czym może być problem. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Najlepiej jak byś miał możliwość pożyczenia od znajomych aktywnego subwoofera - albo pojechać ze swoim amplitunerem do kogoś, kto ma taki sub. Podłączasz subwoofer do JVC i będziesz miał pewność. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiastyy Napisano 10 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Póki co staram się coś ogarnąć. Zastanawia mnie tylko co to za różnica czy podłącze akutywny czy pasywny ze wzmacniaczem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 W gotowym aktywnym subwooferze zapewne będzie lepsza jakość, wynikająca m.in. ze specjalizowanej konstrukcji i możliwości wygodnej regulacji parametrów (nie tylko głośność, ale pasmo odcięcia). Natomiast na pytanie czemu tuba JBLa nie chce grać podłączona w ten sposób to nie odpowiem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiastyy Napisano 14 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 Temat do zamknięcia. Udało mi się zdobyć aktywny sub i ku mojemu zaskoczeniu... działa. A niby zasada podłączenia jest ta sama... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts