S4Home Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Zgadzam się. W tych napisach mistrzami są producenci Samsung, LG i Sony. Na tych plastikowych kinach widziałem już nie raz wartości powyżej 1000w. Gruboooo to musi ciągnąć z sieci. ? 16w hahahahahaha Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Zapas mocy może być przydatny jeśli chcemy ograniczyć zniekształcenia ,ale to i tak większość tranzystorów posiada. 2x30W rms jest wystarczające do domowego użytku do pomieszczeń ~50m^2 , więc nie ma się co kierować mocą wybierając wzmacniacz tranzystorowy. Nie mając wiedzy co siedzi w środku : transformatory,kondensatory,itp. trzeba testować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Chodź nie oznacza to że taki Mcintosh który ma na pokładzie od 200 do 1000w na kanał zagra podobnie do zblizonego cenowo tranzystora o mocy 30w. Zapas mocy lepiej mieć ale on nie może być wyznacznikien zakupu. A na pewno w tańszych produktach jest to jeszcze mniej ważne. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Elizjum7919 podpowiedz mi z tym Chromecast-em, mogę włączyć na nim powiedzmy jakieś radio internetowe i on sobie będzie je odtwarzał cały czas, a ja będę tylko wzmacniacz włączał/wyłączał wzmacniacz, czy powinienem wyłączać też Chrom-a? Dotarł mi już i próbuję go rozkminić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 No pewnie że wzmak i chromecast trzeba włączyć razem i też wyłączyć no bo po co prąd marnować.Smartfon lub tablet działa jako pilot.No i oczywiście apkę Home sobie ściągnij. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 A wyłączam go przez aplikację czy tym przyciskiem? Mam Home, testowałem na razie na TuneIn i na Tidal-u, to fajnie działa. Możesz ewentualnie polecić jakąś inną aplikację, gdzie znajdę radia w najlepszej jakości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 To jak ty chcesz ale lepiej odłączyć apkę a pużniej przyćiskiem.Też mam tunein,miałem Spotify ale też czasem słucham z YouTube. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Ok, dzięki za porady, pobawię się jeszcze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Swoją listę muzyki że smartfona też po wifi z chromecast też możesz puszczać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Widziałem, ale raczej u mnie będzie hulał Tidal i radio. Czekam tylko na kolumny i wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 A jaki zestaw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Aurora 700 i prawdopodobnie pm6006. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Fajnie masz dac więc chromecast przez optyka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Z takim założeniem go kupiłem Miałem brać rn-602, ale chyba jednak Ci wzmacniacz to wzmacniacz, a w cenie tego Marantza raczej nic już lepszego nie znajdę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Portimo Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 to jaką aplikację polecacie na chromecasta aby słuchać radia ? (eska, rmfy i inne) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 16 września 2018 Udostępnij Napisano 16 września 2018 Ja na razie testowałem przez chwilę TuneIn i myślę, że przy tym zostanę. Tylko wraz nie wiem jak wyłączyć tego Chroma, jak wyłączę strumieniowanie, to nadal jest aktywny, jak wcisnę przycisk, to nic nie daje, a jak dłużej przytrzymam, to resetuje mi się całkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 16 września 2018 Udostępnij Napisano 16 września 2018 Normalnie wyciągnij wtyczkę od zasilacza i tyle ja tak robię ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Bo on się nie gasi. Jak chcesz go zastopować to dajesz po psortu stóp i tyle. Ale on chodzi cały czas. Nie jest to jedyny taki produkt. Bierze mało prądu stąd takie podejście konstruktora. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Właśnie doczytałem gdzieś w recenzji, że on cały czas działa sobie w tle. Czyli mogę nastawić sobie ulubione radio i tylko włączać i wyłączać wzmacniacz, może nie będzie pobierał wtedy dużo więcej prądu niż podczas czuwania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Dokładnie tak to ma działać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Coraz bardziej lubię te urządzenie Dzięki wielkie Piotrze za polecenie i za podpowiedzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Nie ma sprawy. Do usług. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts