Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Zgadzam się. 

W tych napisach mistrzami są producenci Samsung, LG i Sony. Na tych plastikowych kinach widziałem już nie raz wartości powyżej 1000w. Gruboooo to musi ciągnąć z sieci. ?

16w hahahahahaha

Piotrek

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Zapas mocy może być przydatny jeśli chcemy ograniczyć zniekształcenia ,ale to i tak większość tranzystorów posiada. 2x30W rms jest wystarczające do domowego użytku do pomieszczeń ~50m^2 , więc nie ma się co kierować mocą wybierając wzmacniacz tranzystorowy. Nie mając wiedzy co siedzi w środku : transformatory,kondensatory,itp. trzeba testować.

Napisano

Chodź nie oznacza to że taki Mcintosh który ma na pokładzie od 200 do 1000w na kanał zagra podobnie do zblizonego cenowo tranzystora o mocy 30w. 

Zapas mocy lepiej mieć ale on nie może być wyznacznikien zakupu. A na pewno w tańszych produktach jest to jeszcze mniej ważne. 

Piotrek

Napisano

Elizjum7919 podpowiedz mi z tym Chromecast-em, mogę włączyć na nim powiedzmy jakieś radio internetowe i on sobie będzie je odtwarzał cały czas, a ja będę tylko wzmacniacz włączał/wyłączał wzmacniacz, czy powinienem wyłączać też Chrom-a? Dotarł mi już i próbuję go rozkminić.

Napisano

A wyłączam go przez aplikację czy tym przyciskiem? Mam Home, testowałem na razie na TuneIn i na Tidal-u, to fajnie działa. Możesz ewentualnie polecić jakąś inną aplikację, gdzie znajdę radia w najlepszej jakości? 

Napisano

Ja na razie testowałem przez chwilę TuneIn i myślę, że przy tym zostanę. Tylko wraz nie wiem jak wyłączyć tego Chroma, jak wyłączę strumieniowanie, to nadal jest aktywny, jak wcisnę przycisk, to nic nie daje, a jak dłużej przytrzymam, to resetuje mi się całkiem. 

Napisano

Właśnie doczytałem gdzieś w recenzji, że on cały czas działa sobie w tle. Czyli mogę nastawić sobie ulubione radio i tylko włączać i wyłączać wzmacniacz, może nie będzie pobierał wtedy dużo więcej prądu niż podczas czuwania.