SzymonJLB Napisano 17 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2008 Witam mistrzowie. Niedawno udało mi się zakupić po niesamowicie okazyjnej cenie kolumny TANNOY (nie wiem jaki model, nie ma oznaczeń ale wyglądają podobnie jak D500) kolumienki nie były w najlepszym stanie, ale już jest z nimi dobrze. Do pełnej sprawności kolumn muszę usunąć jeszcze jedną usterkę, mianowicie chodzi o przyklejenie magnesów do koszy w głośnikach średniotonowych (dwie sztuki) Nie mam pojęcia jakim klejem to skleić. Czekam na wasze propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 17 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2008 Jak rozumiem chcesz skleić metal z metalem .Proponowałbym CX 80 po zaschnięciu ma twardość metalu.Drogi ok 30 zł ale trzyma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 18 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 Chcę skleić pierścień magnesu z metalem (nie metal z metalem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 18 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 W zupełności wystarczy klej Poxipol, tani i powszechnie dostępny.http://www.nokaut.pl/oferta/poxipol-przezroczysty-14-ml.htmlhttp://www.budownictwo.radom.pl/shop/www/poxipol.htm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 18 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 Tak się tylko zastanawiam, jak coś pójdzie nie tak to co wtedy (mam nadzieje że wszystko będzie dobrze) po uzyciu Poxpol ciężko będzie to rozkleić w razie jakiś komplikacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 18 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 Nie ma kleju który trzyma a jak się rozmyślimy to puszcza.Użyj kropelki ,ta klei dobrze tylko palce.A według mojej wiedzy magnes to też metal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 18 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 Ale wpadka z tym magnesem , wiem że to metal . A co myślicie o żywicy epoksydowej?? Znajomy mi to polecił, jeśli to kiepska propozycja skusze się na Poxipol i jakoś to będzie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 19 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2008 Poxipol to też żywica epoksydowa ,jest dwu składnikowy i klei szybko i skutecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonJLB Napisano 19 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2008 ok już zrobione Poxipol trzyma nie do końca wyszło tak jak chciałem ale nie jest źle Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 20 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2008 Ten klej dość szybko wiąże, więc niewiele jest czasu na dokonanie korekty połączenia. Ale jak już złapie, to trzyma na amen, a przy tym jest elastyczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts