Wallerot Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 Cześć. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wymianą sprzętu, który obecnie posiadam. Oto czego obecnie używam do słuchania muzyki, przy czym wzmak i kolumny są tez podłączone do tv. - wzmacniacz blaupunkt ma-5850 - kolumny kef c65 - gramofon sony ps-x35 Wzmacniacz wymienić chcę ze względu na wygodę. Nie mam pilota i raczej nigdzie nie dostanę niestety, a relatywnie często bawię się np. głośnością. Plus brak optyka przez co z tv łącze się przez przejściówki, które tez nie są super rozwiązaniem. Muzyki głównie słucham z serwisów streamingowych, dlatego myśle o odtwarzaczu sieciowym. Pokoj jest 25 m^2. Głośniki od siebie o 1.5m, siedzę od nich jakieś 2m. Ustawienia niestety nie polepszymy. Jesli chodzi o to jak głośno słucham to ten wzmak rozkręcam na jakieś 15-20% i czasem uważam ze nawet to jest za głośne, przybijając do ściany. W tym momencie nie wiem czy tez nie powinienem wymienić głośników na coś mniejszego ale tu poczekam na wasze opinie. Slucham wszelkiej maści muzyki, ale jeśli chodzi o brzmienie to preferuje ciepłe i czyste. Nie lubię gdy bass przeszkadza. Budżet podałem 2500 więc nie spodziewam się niewiadomo czego. Trochę nagiąć jednak możemy Z Odtwarzaczy sieciowych widziałem yamahe za około 700 zł i chyba ona by mi wystarczyła? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 Cześć, Co do odtwarzaczy sieciowych to w tej kwocie masz do wyboru dwa. Yamahe WXAD 10 oraz Malinke. Zostaje 2000 na sprzęt. Wśród nowych Pioneer A30 + Heco Victa Prime 702. Ale tu polecał bym pewnie coś ze sprzetu używanego. Np Tannoy M2, Mission M34i Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallerot Napisano 5 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2018 32 minuty temu, S4Home napisał: Heco Victa Prime 702. Uważasz więc, że obecne głośniki są krótko mówiąc do dupy czy też sugerujesz się tym co napisałem o poczuciu przytłoczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 Sugerowałem się druga strona. Ale nie pamiętam , nie znam, nie kojarze brzmienia c65. Najlepiej by było jakbyś odsłuchał któreś z propozycji i powiedział czy to słuszny kierunek czy jednak nie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallerot Napisano 5 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2018 10 minut temu, S4Home napisał: Sugerowałem się druga strona. Ale nie pamiętam , nie znam, nie kajrze brzmienia c65. Najlepiej by było jakbyś odsłuchał któreś z propozycji i powiedział czy to słuszny kierunek czy jednak nie. Piotrek Dobra, rozumiem. Wiadomo, że odsłuch najważniejszy, ale nie wiem czy po prostu przytargam te kolumny ze sobą gdziekolwiek, więc pozostałoby zamawianie sprzętu do domu, a wtedy coś już trzeba konkretnego najlepiej. Twoja propozycja Pioniera a30 to około 1300 za nowy, a używki widzę już nawet za 700-800. Licząc na razie za sam wzmak 2-2.5k mamy coś ciekawszego? I chyba fajnie jakby miał optyka żebym to bez przejściówek połączył z TV. Rozumiem, że strumieniówkę yamahy podłączam do wzmaka cinchami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2018 Udostępnij Napisano 6 września 2018 Skoro i tak ma być podłączony do TV to weź sobie DAC Fioo za 100 zł. Nic lepszego nie jest Ci potrzebne. A jeśli masz 2,5k to Roksan K2, Denon 2500R, a z nowszych spotykałem się z używanym Marantzem PM8005. Z Całkiem nowych: Xindak 06. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts