kinio Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Mam problem kupiłem H/K AVR 255 i nie moge go połączy z tv tak aby dzwięk z tv leciał przez ampliutuner i głośniki. Do podłączenia używam kabla udio 2 chinche taki standardowy kabel prawy lewy kanał> w tv podpinam go w "audio out" a w amplituner gdzie? Próbowałem już chyba na każdy sposób i nie działa. Czy ktoś możę wie gdzie wpiąć te kable w jakie wejście? Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 W TV łączysz prawidłowo - czyli jak piszesz do audio OUT.Po stronie amplitunera łączysz do któregokolwiek analogowego audio IN (masz do wyboru wiele wejść ... po wybraniu jednego z nich w menu amplitunera i podłączeniu kabelków powinieneś mieć dźwięk z TV) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinio Napisano 8 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 (edytowany) A mógłbyś napisać mi jak to w menu zmienić (tak krok po kroku co nacisnąć) żeby było ok bo ja instrukcji nie mam a nie jestem biegły w tym sprzęcie Ja nie wiem jak to robie ale nie mogę znaleść w menu opcji tak aby zmienić przypisane rodzaje połązceń do poszczególnych urządzeń (np. właśnie tv). Ktoś może wie jak to zmienić bo podłączone kable mam chyba dobrze ale jak w opcjach mam ustawioną tv na composit/ optical to nic nie słychać?! Jak to zrobić aby odbierać sygnał dzwiękowy z tv? Gdzie wejść i co zmienić?! Edytowano 8 lipca 2008 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Przypuśćmy że podłączyłeś chinche z TV pod wejście CD w ampli - teraz poszukaj jakiegoś pokrętła/przycisku z napisem input i kręć/naciskaj aż na wyświetlaczu zostanie wybrane CD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Nie możesz ustawiać w menu połączenia na optical .Wybrałeś połączenie analogowe i takowe powinieneś ustawić na Twoim ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinio Napisano 8 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Cytat Przypuśćmy że podłączyłeś chinche z TV pod wejście CD w ampli - teraz poszukaj jakiegoś pokrętła/przycisku z napisem input i kręć/naciskaj aż na wyświetlaczu zostanie wybrane CD A gdzie w h/k avr255 jest takie pokrętlo/przycisk imput? Kurzce abo ja coś nie teges albo ten amplituner hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinio Napisano 8 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Cytat Nie możesz ustawiać w menu połączenia na optical .Wybrałeś połączenie analogowe i takowe powinieneś ustawić na Twoim ampli. takie połączenie byo ustawione standardowo ja własnei mam problem bo nie moge znaleść takiej funkcji która to zmieni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 Oj ... chyba będziesz musiał dorwać instrukcję/pomęczyć menu amplitunera - ja mam Yamahę więc nie pomogę ale mam opcję optic/coax lub analog lub ... auto (w tym ostatnim ampli "zagra" niezależnie czy podłączę pod analog czy digital) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinio Napisano 8 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2008 N spoko, dzięki KYLE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts