bobby Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 lipca 2008 witam jestem tutaj pierwszy raz i prosze o pomoc mam sprzet ktory sklada sie z amplituner onkyo tx sr875dvd s939kable kimber 8pri nie wiem jakie glosniki teraz kupic myslalem nad kef iq9 ale prosze o pomoc moze ktos mi doradzi inne glosniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blockers203 Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 lipca 2008 IQ9 to kawał kolumny musisz miec spory pokój żeby pokazały na co je stac. Zapowiada się obiecująco takie zestawienie Onkyo + KEF. Jak będziesz miał okazje posłuchac to potem napisz swoją opinię, bo niesłyszałem nigdy takiego zestawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 lipca 2008 BobbyNapisz jeszcze, na jakiej powierzchni to ma zagrać - i jakiej muzyki słuchasz, oraz jakie masz preferencje dot. dźwięku z kolumn (bas czy średnica lub wysokie, co z budowaniem sceny).Jak słusznie napisał popzednik, te KEFy mogą się udławić w pomieszczeniach mniejszych od 20m^2.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobby Napisano 21 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 witam slucham roznej muzyki pomieszczenie mam 6 na 9 ale tez mi chodzi o dzwiek do playstation 3 chodzi mi tylko o pomoc w wyborze glosnikow frontowych bo reszte glosnikow to wiem mniej wiecej jakie kupie na dniach czyli centralny kef kef iq6c suboofer psw 3500 lub 4000 i kef iq8ds tylko mi chodzi czy ktos mi moze doradzic o froty mi chodzi jakie beda pasowac w zamiast iq9 prosze o pomoc dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 BobbyNo to nie ma problemu z "dławieniem" IQ9 przez zbyt małe pomieszczenie Powierzchnia 54m^2 to już nieźle - mniejsze od "dziewiątek" KEFy byłyby zbyt małe!Poza tym chcesz centralny i tyły KEFa (czyli rodzinka w komplecie, ułatwi to osiągnięcie pasującego do siebie w KD dźwięku), więc wszystko wskazuje na słuszność Twojej pierwotnej koncepcji...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts