Drzymek Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 Witam serdecznie wszystkich!4miesiące temu kupiłem amplituner SONY STR DB 790QS. Jest w super stanie, z polską instrukcją i obsługuje formaty 6.1.Ile w tej chwili mogę za niego zarządać przy sprzedaży?I druga ważniejsza sprawa:Czy opłaca się go wymienić na inny używany amplituner tym razem budżet do ok 1500zł (więc można już coś na prawdę fajnego kupić Pioneera albo Yamahy). Myślałem o jakimś ampli w sytemie 7.1 (teraz mam 6.1) ale w pokoju o rozmiarze 5m na 5m nie wiem czy będzie różnica w odsłuchu. I czy jak wymienię amplituner, to czy nie mam za słabych kolumn? fronty to JBL Northridge E30 a reszta to zestaw SCS178.Dziękuję za wszystkie sugestie i odpowiedzi! POZDRAWIAM! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baton Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 Nie ma sensu wymieniać. z 6.1 ani 7.1 nic nie zyskasz w kontekście dołożenia dużej kasy na inny amplituner no i 2 dodatkowe kolumny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 Chyba lepiej zamiast wymieniać amplituner kupić kolumny podłogowe (jak masz już JBLe to np. model E90), a E30 przestawić na tył.Wtedy będzie realna poprawa dźwięku...Mało kto korzysta z systemu 6.1 lub 7.1 - no chyba że masz naprawdę dużo kasy i wysokie spiracje, ale wtedy już wymieniasz wszystko Zresztą możesz podłączyć w tej chwili dodatkową kolumnę by osiągnąć 6.1 i zobaczysz, czy Ci to odpowiada.Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzymek Napisano 25 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2008 Ja już w tej chwili mam system 6.1 podłączony z centralną tylną kolumną. OK, czyli na razie się nie będę bawić w lepszy amplituner. Dziękuję za odpowiedzi i POZDRAWIAM! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 lipca 2008 Udostępnij Napisano 26 lipca 2008 DrzymekW takim razie temat zamykam.Jak będziesz przygotowany na wymianę kolumn (lub innego sprzętu) otwórz nowy temat z kolejnym konkretnym pytaniem ... Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts