bolcio Napisano 9 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 Witam Mam wieżę JVC G-70 i potrzebuję podłączyć wieżę do komputera. Znam dwa sposoby za pomocą kabla LINE-IN lub kabla USB typu A-B. Moje pytania to :Czy jest jeszcze jakiś sposób podłączenia wieży ?, Jaki sposób podłączenia wieży jest najlepszy ?,Czy stracę jakość dźwięku poprzez podłączenie ? , jeśli tak to na którym sposobie mniej ?.Dziękuje za wszelką pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro88 Napisano 10 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2008 PC z wieżą łączy się w następujący sposób:Do wyjścia karty dźwiękowej (LINE OUT) podłączasz wtyk jack stereo.DO wejścia wieży (np. AUX, VCR, CD itp.)podłączasz 2xCINCH.Wybierasz na wieży odpowiednie wejście z którego ma grać muzyka. Sposób połączenia widać tutaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolcio Napisano 10 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2008 Z sposobu z CINCH-em zrezygnuję ale mam jeszcze jedno pytanie.Posiadam w komputerze kartę dźwiękową creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i zależy mi aby zanim plik dotarł do wierzy przeszedł przez kartę dźwiękową.Gdy podłączem wieżę za pomocą kabla LINE-IN dźwięk na pewno przejdzie przez kartę dźwiękową.Więc gdy podłączem wieżę z pomocą kabla USB typu A-B plik przejdzie przez kartę dźwiękową?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro88 Napisano 10 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2008 Cytat Więc gdy podłączem wieżę z pomocą kabla USB typu A-B plik przejdzie przez kartę dźwiękową?? Teoretycznie nie ponieważ dane są przenoszone tylko kablem USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 11 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2008 A czy Szanowni PC-towcy zaczną w końcu zakładać nowe tematy w działach do tego przeznaczonych a nie zaśmiecać wszystko co jest tylko możliwe? Czy każdego kto tylko ma styczność z blaszakiem musi cechować totalny rozgardiasz, brak analizy tego co widać gołym okiem i pośpiech w przedstawianiu swojego problemu gdziekolwiek tylko się "kliknie" ? I bez obrazy proszę. A jeżeli zaprawdę już "musi" to podpowiadam,że od tematu pecetowego hi-fi jest dział o piętro niżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts