bolcio Napisano 9 sierpnia 2008 Napisano 9 sierpnia 2008 Witam Mam wieżę JVC G-70 i potrzebuję podłączyć wieżę do komputera. Znam dwa sposoby za pomocą kabla LINE-IN lub kabla USB typu A-B. Moje pytania to :Czy jest jeszcze jakiś sposób podłączenia wieży ?, Jaki sposób podłączenia wieży jest najlepszy ?,Czy stracę jakość dźwięku poprzez podłączenie ? , jeśli tak to na którym sposobie mniej ?.Dziękuje za wszelką pomoc Odpisz, cytując
miro88 Napisano 10 sierpnia 2008 Napisano 10 sierpnia 2008 PC z wieżą łączy się w następujący sposób:Do wyjścia karty dźwiękowej (LINE OUT) podłączasz wtyk jack stereo.DO wejścia wieży (np. AUX, VCR, CD itp.)podłączasz 2xCINCH.Wybierasz na wieży odpowiednie wejście z którego ma grać muzyka. Sposób połączenia widać tutaj Odpisz, cytując
bolcio Napisano 10 sierpnia 2008 Autor Napisano 10 sierpnia 2008 Z sposobu z CINCH-em zrezygnuję ale mam jeszcze jedno pytanie.Posiadam w komputerze kartę dźwiękową creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i zależy mi aby zanim plik dotarł do wierzy przeszedł przez kartę dźwiękową.Gdy podłączem wieżę za pomocą kabla LINE-IN dźwięk na pewno przejdzie przez kartę dźwiękową.Więc gdy podłączem wieżę z pomocą kabla USB typu A-B plik przejdzie przez kartę dźwiękową?? Odpisz, cytując
miro88 Napisano 10 sierpnia 2008 Napisano 10 sierpnia 2008 Cytat Więc gdy podłączem wieżę z pomocą kabla USB typu A-B plik przejdzie przez kartę dźwiękową?? Teoretycznie nie ponieważ dane są przenoszone tylko kablem USB. Odpisz, cytując
Perkoz_1 Napisano 11 sierpnia 2008 Napisano 11 sierpnia 2008 A czy Szanowni PC-towcy zaczną w końcu zakładać nowe tematy w działach do tego przeznaczonych a nie zaśmiecać wszystko co jest tylko możliwe? Czy każdego kto tylko ma styczność z blaszakiem musi cechować totalny rozgardiasz, brak analizy tego co widać gołym okiem i pośpiech w przedstawianiu swojego problemu gdziekolwiek tylko się "kliknie" ? I bez obrazy proszę. A jeżeli zaprawdę już "musi" to podpowiadam,że od tematu pecetowego hi-fi jest dział o piętro niżej Odpisz, cytując
Recommended Posts