Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Mam wieżę JVC G-70 i potrzebuję podłączyć wieżę do komputera. Znam dwa sposoby za pomocą kabla LINE-IN lub kabla USB typu A-B. icon_smile.gif

Moje pytania to :

Czy jest jeszcze jakiś sposób podłączenia wieży ?, icon_question.gif

Jaki sposób podłączenia wieży jest najlepszy ?,

Czy stracę jakość dźwięku poprzez podłączenie ? icon_sad.gif , jeśli tak to na którym sposobie mniej ?.

Dziękuje za wszelką pomoc icon_biggrin.gif
Napisano
PC z wieżą łączy się w następujący sposób:
Do wyjścia karty dźwiękowej (LINE OUT) podłączasz wtyk jack stereo.
DO wejścia wieży (np. AUX, VCR, CD itp.)podłączasz 2xCINCH.
Wybierasz na wieży odpowiednie wejście z którego ma grać muzyka.

Sposób połączenia widać tutaj
Napisano
Z sposobu z CINCH-em zrezygnuję ale mam jeszcze jedno pytanie.
Posiadam w komputerze kartę dźwiękową creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i zależy mi aby zanim plik dotarł do wierzy przeszedł przez kartę dźwiękową.
Gdy podłączem wieżę za pomocą kabla LINE-IN dźwięk na pewno przejdzie przez kartę dźwiękową.
Więc gdy podłączem wieżę z pomocą kabla USB typu A-B plik przejdzie przez kartę dźwiękową?? icon_question.gif
Napisano
A czy Szanowni PC-towcy zaczną w końcu zakładać nowe tematy w działach do tego przeznaczonych a nie zaśmiecać wszystko co jest tylko możliwe? Czy każdego kto tylko ma styczność z blaszakiem musi cechować totalny rozgardiasz, brak analizy tego co widać gołym okiem i pośpiech w przedstawianiu swojego problemu gdziekolwiek tylko się "kliknie" ? I bez obrazy proszę. A jeżeli zaprawdę już "musi" to podpowiadam,że od tematu pecetowego hi-fi jest dział o piętro niżej icon_twisted.gif