Skocz do zawartości

Pomoc w doborze zestawu stereo ze streamingiem

Recommended Posts

Napisano

Całkiem spore klocki z tych Marantzów. Niestety w tym przypadku tylko zakup w ciemno wchodzi w grę, bo zwrot jest problematyczny..

Czy warto brać pod uwagę jeszcze Cambridge Audio A500? Charakter brzmienia może się sprawdzić? 

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

Chyba że kupisz w jakimś dobrym komisie. Oni raczej się nie ogłaszają więc ciężko ich znaleźć. Ale wtedy można wypożyczać sprzęt do odsłuchu.

Piotr

Dobry pomysł, rozejrzę się po okolicy.

Co sądzisz o A500?

Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

Nie jestem jego fanem. Ale rozumiem też osoby które go wybierają. Jest mi obojętny. 

Rozumiem, ale miałem bardziej na myśli to, czy myślisz, że może sprawdzic się w mojej sytuacji?

Napisano

Wszystkie CA jakie słuchałem grały bardziej górą i środkiem, tak na moje ucho. Takiego A500 sam kupowałem wiele lat temu koledze. Nie znam tych kolumn, nie słuchałem. Wyglądają super, szczególnie ta szczelina basowa. Jak z basem w tych kolumnach, jestem ciekawy?

Napisano

Z basu jestem naprawdę zadowolony. Na odsłuchu był bardziej punktowy ze względu na kubaturę pomieszczenia, w moich warunkach rozszerzył się i nabrał mięsistości, także jest bardzo fajnie. Daje się odczuć czystość basu, także może być coś na rzeczy z portem szczelinowym jak to argumentują z AE.