S-Works Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 No właśnie dlaczego nie ma możliwości korekty barwy i balansu,jest tylko jedna gałka głośności? Zdecydowana większość wzmacniaczy głośnikowych posiada taką możliwość,czyżby dzisiaj słuchało się wszystko bez korekcji-bezpośrednio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strefa ciszy Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 Korekta barwy i balansu występuje we wzmacniaczach po to by zniwelować błędy wynikające z akustyki pomieszczenia. W słuchawkach nie ma tego problemu więc ich nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 Cały czas słuchałem na słuchawkach przez normalny wzmacniacz i podbijałem sobie (w zależności od potrzeb) najczęściej górę bo lubię soprany np. z talerzy perkusyjnych. Teraz kupując wzmacniacz słuchawkowy jestem tej funkcji pozbawiony,wiec pozostaje mi słuchać tego jak niektóre płyty są źle nagrane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts