DEMOLKA Napisano 20 października 2018 Udostępnij Napisano 20 października 2018 Witam Padł blu-ray Pioneer bdp160! Sprawa wyglądała tak że podczas oglądania filmu dvd na tv wyskoczył komunikat o braku sygnału,szybki ogląd sprzętów i się okazało że czas wyświetlany na bluray się zatrzymał a sam odtwarzacz nie reagował na pilota,brak reakcji przyciskow na froncie! Jest w tym modelu opcja resetu(taki mały otworek na szpilkę) ale na nią też blu-ray nie reagował! Jedyne co mogłem zrobić to wyjąć wtyczkę z gniazdka ale po tym zabiegu blu-ray umarl-nie włącza się☹️ Ma ktoś pomysł co to może być? Jak z naprawą takich odtwarzaczy-oplaca się? Dodam że mam go 5l a przebieg ma znikomy bo raptem 20-30 filmów i szkoda mi go? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 21 października 2018 Udostępnij Napisano 21 października 2018 im mniej go używasz tym gorzej a naprawiać chyba nie ma sensu - być może poszła jakieś pierdółka- ale nawet gdyby to nie sądzę byś poniżej 100zł zaplacił serwisantowi. A za 300zł masz nowego blu-ray z 2 letnią gwarancją - moim zdaniem wybór jest prosty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 21 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2018 Z tego co sprawdziłem i o ile dobrze to nie jest to wina zasilania bo na płytce zasilającej na jej wyjściu jest opisane +12V i prawie tyle pokazuje multimetr(11,86V), a na płytce od włącznika power ok 4V ze spadkiem przy próbie włączenia lub jego przytrzymania.Jak by to była kwestia 100-150pln to bym się zdecydował jak więcej to raczej nie tym bardziej że mam jeszcze jeden blu-ray Lg 660. Tu chyba raczej soft padł,ciekawe tylko czy jakiś serwis jest wstanie coś wgrać,tym bardziej u mnie w mieścinie.Jak nic nie wskuram to podmienienie tylko LG na Pioneera na froncie i będzie git? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Moim zdaniem to kwestia odpowiedniego wykonania resetu. Możliwe że zawiesił się diametralnie. Ale reset fabryczny powinien pomóc. Zadzwoń do dsv zobaczymy co powiedzą. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 Dostałem odpowiedź od autoryzowanego serwisu że sama diagnostyka 60zl a calkowity koszt naprawy ok 150zl + ewentualne koszty czesci. W sumie wychodzi na to że samo wgranie softu powinno wynieść 150zl ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Szczerze? To dużo z tym że szkoda odtwarzacza który chodził. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 23 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2018 Zaryzykuje te 60zl i dam do serwisu niech sprawdza o co kaman. Jak naprawa wyjdzie za drogo to odpuszczę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 27 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2018 Ostatecznie blu-ray do kosza? Padła płyta główna , koszt nowej jedyne 480pln? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts