pietrek Napisano 5 listopada 2018 Napisano 5 listopada 2018 Witam, Ampli Onkyo TX-8250 posiada trzy tryby. Pure Audio, Direct, Stereo. Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest różnica między Pure Audio a Direct? Pomijając fakt, że przy pierwszym z wymienionych trybów wyłącza się wyświetlacz. Nie ma żadnej różnicy brzmieniowej między właśnie Pure Audio a Direct. Czyżby taki marketingowy "dodatek"? Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Arturas Napisano 5 listopada 2018 Napisano 5 listopada 2018 Pure Audio ma za zadanie omijać wszystko i by dźwięk jak najczystszy trafiał bezpośrednio do kolumn, ogólnie ja słyszałem różnice, w trybie Pure dźwięk jest bardziej dociążony, być może w tym modelu jest to chwyt marketingowy, ale może ktoś jeszcze się wypowie Odpisz, cytując
pietrek Napisano 6 listopada 2018 Autor Napisano 6 listopada 2018 12 godzin temu, Arturas napisał: Pure Audio ma za zadanie omijać wszystko i by dźwięk jak najczystszy trafiał bezpośrednio do kolumn, ogólnie ja słyszałem różnice, w trybie Pure dźwięk jest bardziej dociążony, być może w tym modelu jest to chwyt marketingowy, ale może ktoś jeszcze się wypowie Dziękuję za odpowiedź. Między Pure a Stereo oczywiście słychać różnicę. W stereo można regulować bass i treble. W Pure oraz w Direct jest to nie możliwe. Dlatego pytałem o różnice między Pure a Direct. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Napisano 6 listopada 2018 Direct to brzmienie po prostu bez ubarwień. Czyli teoretycznie gdybyś wyzerował bas i sopran to powinieneś mieć taki dźwięk. I wyłączyć wszystkie dodatki. Double bas itp. Piotr audio natomiast teoretycznie miał za zadanie omijać potencjometry. A więc droga sygnału miała być krótsza. Czemu pisze teoretycznie? Bo tak było kiedyś. Teraz nie wiem czy faktycznie jest druga druga pójścia sygnału czy to tylko "wyłączanie" wyświetlacza i softwerowe wyzerowanie bass, treble. Piotr Odpisz, cytując
pietrek Napisano 8 listopada 2018 Autor Napisano 8 listopada 2018 Dnia 6.11.2018 o 08:03, S4Home napisał: Direct to brzmienie po prostu bez ubarwień. Czyli teoretycznie gdybyś wyzerował bas i sopran to powinieneś mieć taki dźwięk. I wyłączyć wszystkie dodatki. Double bas itp. Piotr audio natomiast teoretycznie miał za zadanie omijać potencjometry. A więc droga sygnału miała być krótsza. Czemu pisze teoretycznie? Bo tak było kiedyś. Teraz nie wiem czy faktycznie jest druga druga pójścia sygnału czy to tylko "wyłączanie" wyświetlacza i softwerowe wyzerowanie bass, treble. Piotr Dziękuję za odpowiedź. Odpisz, cytując
miloszgandurski Napisano 4 stycznia 2023 Napisano 4 stycznia 2023 Cześć, możecie mi powiedzieć jak przejść z typu direct na stereo bo nie mogę znaleźć tego w ustawieniach? Pozdrawiam Odpisz, cytując
bialogardzianin Napisano 10 stycznia 2024 Napisano 10 stycznia 2024 W apce Onkyo Controller trzeba kliknąć (w trybie odtwarzania czegokolwiek) na buton z suwakami. Ukazuje się menu "LISTENING MODE", w którym można zmieniać odtwarzania w jednym z trzech trybów klikając na jeden z trzech butonów. W apce "Music Control", w zakładce "SŁUCHAJ", bezpośrednio pod spodem jest przewijalny pasek z większą ilością butonów wyboru trybu odsłuchu, w tym jeden z trzech omawianych. Odpisz, cytując
Recommended Posts