latarnik Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Hej wszystkim .Jak zagrają kolumny podłogowe kiedy za nimi będzie ściana z zabudowy nida gips obłożona płytkami takimi cegłami przestrzeń pomiędzy ściana stałą betonową a tą z nidy jest ok 10 cm czyli za kolumnami będzie ściana z pustką 10 cm .nie wiem czy dobrze to tłumaczę . czy w takich warunkach podłogówki zagrają czy można się spodziewać jakiegoś dudnienia tej ściany ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Musisz to sprawdzić w domu, ale moim wstępnym zdaniem bardzo słabo Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 15 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 2 godziny temu, S4Home napisał: Musisz to sprawdzić w domu, ale moim wstępnym zdaniem bardzo słabo Piotr Myślisz że będzie rezonansować to może dlatego mi kiedyś 803 z MS900 tak nie podpasowała ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Myślę że może tak. Ale łatwo to sprawdzić. Odsunąć je na chwile dalej, albo położyć za kolumny grube poduszki, tak do testów. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 (edytowany) Ja jeszcze nie mam kolumn i tak sie zastanawiam czy ta pustka miedzy scianami nie bedzie dudnić A czy kolumny z BR z przodu lub tez knsteukcje zamkniete nie bedą lepszym rozwiazaniem? Z tą ścianką juz nic nie zrobie tak musi zostac a sprzet jeszcze mozna dobrac do tych warunków które są. Edytowano 16 listopada 2018 przez latarnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Nie chodzi o nas reflex. Każda kolumna rezonuje do tyłu. Dlatego mówiłem abyś sprawdził. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 35 minut temu, S4Home napisał: Nie chodzi o nas reflex. Każda kolumna rezonuje do tyłu. Dlatego mówiłem abyś sprawdził. Piotr Nie mam czym sprawdzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Wypożyczamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 16 minut temu, S4Home napisał: Wypożyczamy wiem tylko co ? pomysłów i wiedzy brak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Jaki budżet? Jakie oczekiwania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 16 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 (edytowany) czysty ładny dźwięk , z dobrym basem ,sprzęt do codziennego użytku bez określania gatunku muzyki ,dużo radia głównie radio może być strumień ,pokuj duży ok 25 m budżet ?????? a ile trzeba dać za coś co zagra żeby nie było totalnej porażki ? kolumny nie mogą wychodzić na pokój bo tam jest przejście powinny stać blisko ściany własnie tej z zabudowy pod którą jest 10 cm pustej przestrzni ,od kanapy do ściany jest ok 3.5 m ma być dobrze to tanio nie będzie 5 tys może więcej wystarczy ? Edytowano 16 listopada 2018 przez latarnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 18 listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 listopada 2018 Dnia 16.11.2018 o 06:51, S4Home napisał: Myślę że może tak. Ale łatwo to sprawdzić. Odsunąć je na chwile dalej, albo położyć za kolumny grube poduszki, tak do testów. Piotr Aż sprawdze jutro u siebie, ale moim zdaniem to wina specyfiki kolumn, bo dudnienie występuje w innych modelach Heco , niezależnie od wzmacniacza czy ampli i akustyki chyba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts