Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej wszystkim .Jak zagrają kolumny podłogowe kiedy za nimi będzie ściana z zabudowy nida gips obłożona płytkami takimi cegłami przestrzeń pomiędzy ściana stałą betonową a tą z nidy jest ok 10 cm czyli za kolumnami będzie ściana z pustką 10 cm .nie wiem czy dobrze to tłumaczę .

czy w takich warunkach podłogówki zagrają czy można się spodziewać jakiegoś dudnienia tej ściany ?

Napisano (edytowany)

Ja jeszcze nie mam kolumn i tak sie zastanawiam czy ta pustka miedzy scianami nie bedzie dudnić A czy kolumny z BR z przodu lub tez knsteukcje zamkniete nie bedą lepszym rozwiazaniem?

Z tą ścianką juz nic nie zrobie tak musi zostac a sprzet jeszcze mozna dobrac do tych warunków które są.

Edytowano przez latarnik
Napisano (edytowany)

czysty ładny dźwięk , z dobrym basem ,sprzęt do codziennego użytku bez określania gatunku muzyki ,dużo radia głównie radio może być strumień ,pokuj duży ok 25 m budżet ?????? a ile trzeba dać za coś co zagra żeby nie było totalnej porażki ?

kolumny nie mogą wychodzić na pokój bo tam jest przejście powinny stać blisko ściany własnie tej z zabudowy pod którą jest 10 cm pustej przestrzni ,od kanapy do ściany jest ok 3.5 m

ma być dobrze to tanio nie będzie 5 tys może więcej  wystarczy ?

Edytowano przez latarnik
Napisano
Dnia 16.11.2018 o 06:51, S4Home napisał:

Myślę że może tak.

Ale łatwo to sprawdzić. Odsunąć je na chwile dalej, albo położyć za kolumny grube poduszki, tak do testów.

Piotr

Aż sprawdze jutro u siebie, ale moim zdaniem to wina specyfiki kolumn, bo dudnienie występuje w innych modelach Heco , niezależnie od wzmacniacza czy ampli i akustyki chyba