sobies_ps Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Witam, odsłuchałem kilka zestawów i najbardziej podobało mi się brzmienie Indiana Line Nota 550X z amplitunerem Yamaha R-N303D. Porównywałem z: Yamaha RXV483 z NSF51 - nic mi nie brakowało ale nie zachwycało. Yamaha RXV483 z Pure Acoustic NOVA 6 - brzmienie wydawało mi się jakieś trzeszcząco-szumiące i gorsze od NSF51. Yamaha RXV481 z jadą kolumną Taga TAV 606 v3 i jedną Taga TAV 506 v2 - według mnie 606 trochę lepsza niż 506 ale nie potrafię porównać do wymienionych wyżej ze względu na przerwę pomiędzy odsłuchaniami. Ze względu na brzmienie i design zdecydowałem się na Indiana Line 550X (jeszcze nie kupione). Proszę o doradzenie amplitunera w dwóch wariantach: - używany tymczasowy dla tych kolumn a docelowo wykorzystywany z Altus 75 w kwocie np 250 zł - używany z opcją pozostawienia docelowo w kwocie np 600 zł Warunki użytkowania: - muzyka: klasyczna, rock, metal, filmowa - oglądanie filmów głównie TV, Netflix - salon około 25m2 połączony z kuchnią około 20m2 Zastanawiam się nad późniejszym (za kilka miesięcy) uzupełnieniem zestawu do kina domowego lub dokupienia dobrego amplitunera. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 listopada 2018 Słuchałes zestaw stereo vs kino domowe i dlatego gra lepiej. Realnie nie ma z tym żadnego wniosku. Nota 550X mogła Ci się podobać owszem, ale podłącz je do lepszego wzmacniacza. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts