Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Ja mam osobiście zestaw jamo 606 hcs, do tego ampli yamaha 663 plus dvd pioneer 410; całośc kosztowała ok 4000 zl; myślę, że bardzo rozsądny zestaw za ta cenę, dla mnie nie ma sie do czego przyczepić, ale po kolei:
-kolumny - w cenie 2000 zl otrzymujesz pożądne kolumny przednie, fronty, central i suba; całość gra naprawdę dynamicznie, do kina i muzyki rozrywkowej jak najbardziej godne polecenia; sub w takim pokoju, jeśli nie oczekujesz eksplozji szyb da radę, u mnie w pokoju ok 20 m gra super; co również nie jest bez znaczenia, kolumny te po prostu są naprawde ładne
- ampli 663- zdecydowąłem sie po części czytając posty na tym właśnie forum i jestem naprawdę zadowolony, ciężko chyba tu cokolwiek wytknąć, dla zwykłego uzytkownika wystarczy zdecydowanie, największa zaletą jest chyba świetna dynamika i bas
- dvd pionka- zdecydowąłem się na nie ze względu na cenę- kosztuje mniej niż 400 zl, odtwarza chyba wszystko, dźwięk ok, do tego wejście usb na przednim panelu, bardzo wygodne
Całość za ok 4 tys, myślę że zestaw ok, ja nic w tej cenie bardziej mi pasującego nie znalazłem
Napisano
Cytat

Ja mam osobiście zestaw jamo 606 hcs, do tego ampli yamaha 663 plus dvd pioneer 410; całośc kosztowała ok 4000 zl; myślę, że bardzo rozsądny zestaw za ta cenę, dla mnie nie ma sie do czego przyczepić, ale po kolei:
-kolumny - w cenie 2000 zl otrzymujesz pożądne kolumny przednie, fronty, central i suba; całość gra naprawdę dynamicznie, do kina i muzyki rozrywkowej jak najbardziej godne polecenia; sub w takim pokoju, jeśli nie oczekujesz eksplozji szyb da radę, u mnie w pokoju ok 20 m gra super; co również nie jest bez znaczenia, kolumny te po prostu są naprawde ładne
- ampli 663- zdecydowąłem sie po części czytając posty na tym właśnie forum i jestem naprawdę zadowolony, ciężko chyba tu cokolwiek wytknąć, dla zwykłego uzytkownika wystarczy zdecydowanie, największa zaletą jest chyba świetna dynamika i bas
- dvd pionka- zdecydowąłem się na nie ze względu na cenę- kosztuje mniej niż 400 zl, odtwarza chyba wszystko, dźwięk ok, do tego wejście usb na przednim panelu, bardzo wygodne
Całość za ok 4 tys, myślę że zestaw ok, ja nic w tej cenie bardziej mi pasującego nie znalazłem

Można taniej w kwestii amplitunera ... obecnie warto kupić Denon 1908 w cenie 1250 PLN .

Kolumny Jamo kosztują widzę 1680 PLN więc do 4300 za całość zmieścimy się z odtwarzaczem BluRay.

Sony Playstation 3 odtwarza BluRay, dekoduje dźwięk HD i wysyła w postaci PCM przez HDMI - 1370
Napisano
no to i ja coś zaproponuję
tęż mam Jamo s606 hcs i z czystym sumieniem mogę je polecić... pamiętać tylko trzeba że fronty potrzebują po ok 0,5 m przestrzeni z jednej strony z boku i z tyłu
do 25 m2 do kina to niezbędny będzie subwoofer - poleciłbym sub300

i teraz ampli i dvd
żeby zmieścić się w zakładanym budżecie to avr 147 + dvd 410 (pioneer) / ferguson 890 - czy jakoś tak icon_smile.gif

lub trochę drożej
avr 247 lub onkyo 606 - dvd te co wyżej (chyba że zależy Ci na pełnym 'komplecie' to jakieś firmowe do tych ampli)

wg mnie H/K zagra lepiej w stereo i ogólnie w muzyce - onkyo ma za to nowe dekodery
Napisano
1 - Po co nowe dekodery w amplitunerze skoro:
a - kupisz Sony PS3 które wszystko zdekoduje i wyśle jako PCM poprzez HDMI
b - kupisz zwykłe DVD - tego nie komentuję

2 - po co wyrzucać pieniądze na H/K 247 skoro Denon 1908 i Yamaha 661 w niczym mu nie ustępują (a model H/K 147 to już zupełne nieporozumienie). Podobnie nie widzę w sensu kupowania (obecnie) Onkyo 606 i Yamaha 663 skoro jest Denon 1908 w niższej cenie.